: Ο διευθυντής ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Τι είπε για τα σχολεία

«Πάμε για μαύρα », είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας το πρωί στον Real Fm υπογραμμίζοντας την ανάγκη λήψης νέων μέτρων που, μεταξύ άλλων, θα περιορίζουν περαιτέρω την κινητικότητα των ανεμβολίαστων. «Είναι επείγον η πολιτεία να πάρει μέτρα. Αυτό που βλέπουμε σήμερα δεν είναι η κορυφή. Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί δεν αυστηροποιείται το επιχειρησιακό σχέδιο», πρόσθεσε , ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα έχουμε εκατόμβη νεκρών μέχρι τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με τον διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», τα θα έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι και «όχι μέσα στη θύελλα», ενώ «θα έπρεπε ήδη να έχουν κλείσει τα ». Ακόμη τόνισε την ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας FFP2.

Επίσης, ο κ. Καπραβέλος έδωσε στοιχεία για την -ακόμη μία εφιαλτική- εφημερία που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο «Παπανικολάου». Οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ήταν 50 με την πληρότητα στις ΜΕΘ να είναι για ακόμη μία φορά στο 100%.