: Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων ενόψει των Χριστουγέννων.

Τι είπε για τα Χριστούγεννα

Κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων ενόψει των για την πανδημία του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μετά από ερώτηση του Newsbomb.

«Η στρατηγική είναι αυτή που έχουμε αναλύσει. Με όπλο την ενίσχυση της κάλυψης, με το πλαίσιο λειτουργίας του δημόσιου χώρου, με τους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων, και την ενίσχυση του ΕΣΥ προχωράμε στην εορταστική περίοδο» απάντησε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου

Σε δεύτερη ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων φοροεαλφρύνσεων μετά τα στοιχεία για την ανάπτυξη που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως «ό,τι δημιουργείται ως οικονομικό και αναπτυξιακό πλεονέκτημα να γίνεται κοινωνικό κεκτημένο».

Ο Γιάννης Οικονόμου στην εισαγωγική του τοποθέτηση σημείωσε ότι οι 10 περιφερειακές ενότητες με τη μεγαλύτερη θνητότητα είναι αυτές που έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου δίνουμε ένα δωρεάν για όλους. Το μέτρο κρίνεται απαραίτητο για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και την γιορτή των Χριστουγέννων».

«Τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και ιδιαιτέρως τη χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι από την περασμένη Τρίτη ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, 59.864 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για πρώτη δόση του .

«Συνολικά τις τελευταίες 10 ημέρες 151.489 άτομα από όλες τις ομάδες έχουν κλείσει πρώτη δόση και πάνω από 1 εκατομμύριο για τρίτη δόση» είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι «το πρόστιμο είναι μέσο για την καθολικότητα του εμβολιασμού και όχι αυτοσκοπός. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα μέσα πειθούς και διεκόλυνσης ώστε να μην χρειαστεί να προχωρήσουμε στην επιβολή της κύρωσης των 100 ευρώ».