Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών Μ.Α.Σ. αναφέρει πως αυτές τις μέρες γίνονται εκατοντάδες ενστάσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών – Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των μετεγγραφών, στις οποίες έγινε πραγματική «σφαγή» με το 20% των φοιτητών που έκαναν αίτηση να κόβονται. Αυτές τις μέρες γίνονται εκατοντάδες ενστάσειςκαθώς και αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές.

Οργανώνουμε τώρα σε κάθε τμήμα και έτος την διεκδίκηση για κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη να πάρει μετεγγραφή! Δεν ανεχόμαστε τα όνειρα κανενός να πετιούνται στα σκουπίδια λόγω των άδικων κριτηρίων που επιβάλλονται κάθε χρόνο και “κόβουν” χιλιάδες φοιτητές.

Προχωράμε άμεσα σε πανελλαδική μέρα δράσης για τις μετεγγραφές την Πέμπτη 30 Νοέμβρη με κινητοποιήσεις στις σχολές και στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων και κλιμακώνουμε με παρέμβαση την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη στις 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας!

-Για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι πολύ σοβαρές καθυστερήσεις για τους φοιτητές που κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή και συναντάνε το ένα εμπόδιο μετά το άλλο στην ολοκληρωμένη ένταξή τους στην σχολή. Περιμένουν ακόμα τους κωδικούς για την δήλωση μαθημάτων, δεν τους έχουν δοθεί βιβλία, δεν έχουν πάρει κάρτα σίτισης, ενώ για δωμάτιο στην εστία δεν γίνεται ούτε λόγος με τις αιτήσεις να ανοίγουν το 2024!
-Για να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις όλων των φοιτητών που είδαν την αίτησή τους να απορρίπτεται και έτσι δεν χάνουν μόνο το εξάμηνό τους, αλλά ουσιαστικά πετιούνται έξω από τις σχολές τους.

Διεκδικούμε:

Να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις όλων των φοιτητών που έχουν υποβάλει ένσταση και δεν μπορούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους

Να δοθεί σε περισσότερους φοιτητές κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή με βάση και τη δέσμευση που είχε δώσει το Υπουργείο στην αρχή της χρονιάς

Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέσα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους όσοι φοιτητές κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή, να μην χάσουν το εξάμηνο. Να πάρουν άμεσα κάρτα σίτισης, πάσο, κωδικούς για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, βιβλία, να εγγράφονται στα εργαστήρια, να δικαιούνται να κάνουν αίτηση για δωμάτιο στην εστία. Να αναγνωρίζονται τα μαθήματα που πέρασαν στο προηγούμενο τμήμα. Να γίνει αναπλήρωση όσων εργαστηρίων έχουν χαθεί και όλοι οι φοιτητές να δώσουν τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου κανονικά!
Απαιτούμε από τα τμήματα να αυξήσουν το ποσοστό των μετεγγραφέντων φοιτητών που δέχονται.