Συνεχίζεται σήμερα, στο Μεικτό Ορκωτό, η δίκη του Γ. Αποστολόπουλου, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μαζί με τον Αλ. Χατζηπαυλίδη (σ.σ. η υπόθεσή του διαχωρίστηκε γιατί «ανακαλύφθηκε» ότι ήταν ανήλικος κατά την τέλεση της πράξης) τρεις φορές στο πρόσωπο 16χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, το Γενάρη του 2013. Οι κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας, ενώ η υπόθεση σχετίζεται με τη δράση μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας , ο μαθητής που μαχαιρώθηκε, στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, έχει αποδώσει δολοφονικό κίνητρο στον κατηγορούμενο, τον οποίον έχει αναγνωρίσει. Μάλιστα, στο δικαστήριο έχει πει χαρακτηριστικά ότι οι γιατροί του είπαν ότι ζει από θαύμα. Το θύμα έχει καταθέσει, για την οργανωμένη επίθεση που δέχτηκε, ότι «το μόνο που είχε συμβεί είναι ότι η κοπέλα του Αποστολόπουλου ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν».

Ο πατέρας του μαθητή, που έχει καταθέσει, τόνισε ότι «ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του». Μάλιστα για τον έναν κατηγορούμενο είπε ότι «έμοιαζε σα να ήταν μπράβος, ο δυνατός της Χρυσής Αυγής».
Επιπρόσθετα, στο δικαστήριο έχουν καταθέσει συμμαθητές του 16χρονου με την υπογράμμιση ότι θα μπορούσαν να είναι και αυτοί στη θέση του συμμαθητή τους, που μαχαίρωσε ο Αποστολόπουλος, γιατί έχουν απειληθεί από τον κατηγορούμενο. Στις καταθέσεις τους, ένας κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού του από τον κατηγορούμενο και άλλα άτομα με την επίδειξη μαχαιριού, για απειλές προς το θύμα (τον 16χρονο που μαχαίρωσαν) μέσω συμμαθητή τους που τον κάλεσαν ο κατηγορούμενος και η συμμαθήτρια του. Αλλος μαθητής, που προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν, κάνει λόγο στο δικαστήριο για επιθετικές ομάδες ρατσιστικής βίας, ρατσιστικής ιδεολογίας μίσους. Μάλιστα, όπως καταθέτει, «φοβάμαι αυτές τις ομάδες και στην καθημερινότητα κι από τη δημοσιότητα που έχουν πάρει διάφορα περιστατικά».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, στη δίκη κατέθεσε και η διευθύντρια του σχολείου, που, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι όσα συνέβησαν λειτούργησαν ως «καμπανάκι». Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «ήταν υποχρέωσή μας να συμπαρασταθούμε στη μητέρα του θύματος και να διώξουμε το φόβο από τα παιδιά. Υπήρχε πλήρης ατιμωρησία των δραστών τέτοιων επιθέσεων. Παίρνουμε ένα μαχαίρι και καθαρίζουμε, δηλαδή;», αναρωτήθηκε. Επίσης κατέθεσε ότι η αναγραφή ναζιστικών συνθημάτων στο σχολείο δεν ήταν ασύνηθες φαινόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί και η κατάθεση του πατέρα του κατηγορούμενου, συνταξιούχου που υπηρετούσε στα ΕΚΑΜ, ο οποίος στράφηκε κατά του μαθητή που μαχαιρώθηκε, με βαρείς χαρακτηρισμούς που οδήγησαν την οικογένειά του να δηλώσει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο γιατί προανακριτικά ο γιος του είπε ότι βρισκόταν σε άλλο χώρο, ο κ. Αποστολόπουλος το απέδωσε στο σεβασμό προς αυτόν που ήταν αστυνομικός!
Σύμφωνα, τέλος, με μαρτυρία αστυνομικού, που συμμετείχε στην κατ’ οίκον έρευνα, ο κατηγορούμενος του είπε ότι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται. Επίσης, στο σπίτι του Γ. Αποστολόπουλου, που μαχαίρωσε τον μαθητή, ανάμεσα σε καραμπίνα, full face μάσκες, μπλουζάκια και σύμβολα της χούντας, βρέθηκε και μία σιδερογροθιά, επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας…

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ