Στη Βουλή, την Τρίτη 15/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.). Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ παρευρέθησαν ο συντονιστής της Ε.Ε.Κ.Ε. Εργασίας Δημήτρης Στρατούλης, καθώς και οι βουλευτές της Ε.Ε.Κ.Ε. Παιδείας, Γιάννης Αμανατίδης, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Χρήστος Μαντάς, Θεανώ Φωτίου και Απόστολος Αλεξόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση, έθεσαν στους βουλευτές τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους και υπέβαλαν σχετικό υπόμνημα. Οι βουλευτές εξέφρασαν την αμέριστη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών λειτουργών του ιδιωτικού τομέα, που έχουν μπει στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αντισυνταγματική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, που είναι λαιμητόμος των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, την εφαρμογή της οποίας ανέστειλε το ΣτΕ κατόπιν αίτησης της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε., η οποία εκδικάζεται την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Για την απελευθέρωση των απολύσεων, την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από την ιδιωτική εκπαίδευση, την αύξηση του ωραρίου και την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα πάρει πρωτοβουλίες στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οι βουλευτές εξέφρασαν τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών, που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα και απαξιώνουν το ρόλο και το λειτούργημά τους και τόνισαν την ανάγκη υπεράσπισης του δημόσιου και δωρεάν κοινωνικού αγαθού και δικαιώματος της Παιδείας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ