Οι απαντήσεις που δόθηκαν από την πολιτική ηγεσία του στα θέματα που έθεσε το Δ.Σ. της στη συνάντηση της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου 2020

Το Δ.Σ. τόνισε και πάλι την αντίθεσή του με τον Ν.4589/2019, του οποίου έχει ζητήσει την αντικατάστασή του με βάση τις θέσεις του κλάδου, και την ανάγκη της πραγματοποίησης, άμεσα, όλων των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση (στη βάση των θέσεων του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης, μείωση αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό 1:15 στο νηπιαγωγείο, 1:20 στο δημοτικό, υπεύθυνος ολοήμερου, ολοήμερο σχολείο όπως το οραματίστηκε ο κλάδος) με ταυτόχρονη δημιουργία όλων των οργανικών θέσεων που επιβάλλεται για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Η απάντηση της κ. ήταν ότι είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνονται, από την παρούσα κυβέρνηση, διορισμοί στην Ειδική Αγωγή (για τους οποίους το σχετικό κονδύλιο είχε, βέβαια, εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019 από την προηγούμενη Κυβέρνηση) και δρομολογούνται οι στη Γενική Αγωγή, με θολό όμως το τοπίο σε ότι αφορά την εγγραφή των 5.250 διορισμών στον τακτικό προϋπολογισμό του 2020. Η πολιτική ηγεσία δεν μπήκε στη συζήτηση για το σύστημα προσλήψεων-διορισμών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε την αναγκαιότητα της ετήσιας ανανέωσης των πινάκων, επαναφέροντας το ζήτημα της άδικης αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών που αποκλείστηκαν από την προκήρυξη της Ειδικής Αγωγής εξ αιτίας της σύγχυσης που δημιουργήθηκε σχετικά με την καταβολή του παραβόλου καθώς και εκείνων που, δίχως δική τους υπαιτιότητα, δεν κατέχουν τίτλο εξομοίωσης και βρίσκονται εκτός πινάκων αν και εργάζονται επί σειρά ετών στην εκπαίδευση.

Η απάντηση που δόθηκε ήταν η διαβεβαίωση για την προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να θεσπιστεί η 2ετής αντί της 3ετούς ισχύος, όπως προβλέπεται σήμερα, των πινάκων καθώς και ότι υπάρχει σημαντική πίεση από πλευράς Υπουργείου προς το Α.Σ.Ε.Π. για επίσπευση των διαδικασιών για τους οριστικούς πίνακες της Ειδικής Αγωγής που αναμένονται τον Μάρτιο αλλά και στη συνέχεια της Γενικής Αγωγής. Για τον σκοπό αυτό 15 υπάλληλοι του Υπουργείου διατέθηκαν στο τμήμα διορισμών. Ταυτόχρονα, η υπουργός ανέφερε ότι είναι αδύνατο να βρεθεί λύση με τη μη καταβολή των παραβόλων (παρόλο που πολιτικά αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση που είχε συνταχθεί από τη νομική μας σύμβουλο και είχε καταθέσει έγκαιρα η Δ.Ο.Ε.) την ίδια στιγμή που δημόσια έκανε παρέμβαση για να βρεθεί λύση με τις εκκρεμείς αναγνωρίσεις πτυχίων και μεταπτυχιακών από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ