Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης για τον αποκλεισμό 4 Δημοτικών Σχολείων της Νίκαιας από το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» από την Υφυπουργό, κα Μιχαηλίδου.

 

Με κατάθεση αναφοράς ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, καλεί την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να εξηγήσει τους λόγους που αποκλείστηκαν για άλλη μία χρονιά τα 4 Δημοτικά Σχολεία της Νίκαιας (13ο – 18ο – 19ο και 26ο) από το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ιωαν.Ρέντη, την οποία συνυπογράφουν και οι αντίστοιχοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Ειδικότερα, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, εκφράζει την έκπληξή της και καταγγέλλει το διαχωρισμό των σχολείων σε «προνομιούχα» και μη, όταν τα οικονομικά προβλήματα αγγίζουν όλες τις οικογένειες ανεξαιρέτως κι όταν αφορά μόνο 850 μαθητές επιπλέον. Επισημαίνει, μάλιστα,, ότι από τον Ιούλιο του 2022 είχε απευθύνει αρμοδίως το αίτημα για ένταξη όλων των σχολείων της Νίκαιας ως επιτακτική ανάγκη, γι΄αυτό και θεωρούν απαράδεκτο και προκλητικό να ξεχωρίζουν τα σχολεία και τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Ακολουθεί ολόκληρη η Αναφορά:

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2022

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς :

Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ιωαν.Ρέντη καταγγέλλει την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση για εξαίρεση των 13ου – 18ου – 19ου – 26ου δημοτικών σχολείων της και απαιτεί να ενταχθούν έστω και τώρα στο Πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα”, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές της να λαμβάνουν σχολικό γεύμα».

Ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, έχοντας υπόψη του το από 6/10/ Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωαν. Ρέντη το καταθέτει ως αναφορά προς την κα Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μεταφέροντας το δίκιο αίτημα της Ένωσης, ώστε να ενταχθούν έστω και τώρα και οι μαθητές των 13ου – 18ου – 19ου – 26ου δημοτικών σχολείων της στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Στο Δελτίο Τύπου η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωαν. Ρέντη αναφέρει, μεταξύ άλλων:

1.Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τους σχετικό αίτημά μας από 21.07.2022 με το οποίο θέταμε την επιτακτική ανάγκη της ένταξης των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα ζητώντας 850 επιπλέον γεύματα έτσι ώστε να καλυφθούν και τα εν λόγω σχολεία.

2. Θεωρούμε απαράδεκτο αλλά και προκλητικό να ξεχωρίζουν τα σχολεία σε ̈προνομιούχα ̈ και μη και μάλιστα στην ίδια πόλη με αποτέλεσμα την κατηγοριοποίησή τους δημιουργώντας σύγχυση σε γονείς και μαθητές καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων διαχωρισμών, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει σημαντικά πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης.

3. Τα αρμόδια Υπουργεία και η κυβέρνηση με αυτήν τους την αυθαίρετη απόφαση φαίνεται να μη συμμερίζονται την αγωνία των οικογενειών αυτών και να αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως αριθμούς και χρηματικό κόστος.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Ακολουθεί το από 6/10/2022 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωαν. Ρέντη

Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2022

Ο καταθέτων Βουλευτής

Ραγκούσης Γιάννης