Νωρίτερα από το αναμενόμενο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωράει στην επόμενη φάση σήμερα.

Ασημίνα Ρούσσου, Ελπίδα Οικονομίδη –

Πρόκειται για 2.500 , με στόχο να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που παραμένουν στα σχολεία τον τελευταίο μήνα.

Η διαδικασία των προσλήψεων δεν ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα, αλλά αναμένεται και επόμενο κύμα με ακόμα 3.000 επιπλέον προσλήψεις, σύμφωνα με πληροφορίες του iPaidia.gr την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά αναμένονται 5.500 προσλήψεις μέσα στις επόμενες μέρες, με στόχο να καλυφθούν ελλείψεις ακόμα και σε μεγάλα αστικά κέντρα και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία της διδασκαλίας στις σχολικές τάξεις.

Μακρή: Πόσες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν σήμερα

Τι είπε η κ. Μακρή αναφορικά με τον αριθμό των προσλήψεων – Πόσες αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υπουργού Παιδείας κου Νίκου Φίλη, με θέμα:

Μαζικές ενάντια σε κάθε εκπαιδευτική και υγειονομική λογική, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία απάντησε στην Ερώτηση, ανέφερε πως σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν 2.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στα πλαίσια της Γ Φάσης προσλήψεων.

Επίσης η κα Μακρή ανέφερε πως στις επόμενες 10 ημέρες θα πραγματοποιηθούν πάνω από 2.500 νέες προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Πιέσεις και αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις τμημάτων

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και τη συμμετοχή των τοπικών και πολιτικών παραγόντων, έχει απαντήσει η σχολική κοινότητα στην οδηγία του Υπουργείου Παιδείας.

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και νυν Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Βασίλης Διγαλάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη για να του μεταφέρει την «αγωνία των οικογενειών των μαθητών ανά την επικράτεια σχετικά με την πιθανότητα αλλαγών στο υφιστάμενο καθεστώς των τμημάτων των σχολείων».

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας πρότεινε, ιδίως για την περίπτωση της Εύβοιας, ακόμα και να καλύψει η Περιφέρεια την μισθοδοσία και την ασφάλιση των εκπαιδευτικών, ώστε να μην προχωρήσει η υποβάθμιση των σχολείων σε περιοχές όπου επλήγησαν πρόσφατα από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε επικοινωνία που είχε το iPaidia.gr με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας, δεν διαφαίνεται καμία διάθεση για υποχώρηση στο θέμα των συγχωνεύσεων, ακόμα και σε ειδικές περιπτώσεις, με πηγές να αναφέρουν ότι πρόκειται για σχολεία, ιδίως στην περιφέρεια, που δεν «δικαιολογούν» το να είναι 6θεσια ή 8θέσια με διψήφιο αριθμό μαθητών.