Λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας από την κακοκαιρία, γίνεται τροποποίηση των αποφάσεων πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

από αύριο 7 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Αναλυτικά η απόφαση αναφέρει:

Τροποποιούμε τις ανωτέρω σχετικές αποφάσεις πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού ως προς την προθεσμία ανάληψης υπηρεσίας των προσλαμβανομένων, η οποία καθορίζεται, εκ νέου, από την Πέμπτη 7 έως και τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Νωρίτερα ο ΠΑΣΑΔ είχε κάνει την ακόλουθη ανακοίνωση :

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών από και προς τους πληγέντες νομούς. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο οφείλει ΑΜΕΣΑ να προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την ανάληψη υπηρεσίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Η ανάληψη υπηρεσίας πρέπει να γίνει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Αυτό είναι εφικτό με μια απλή δήλωση μέσω gov και με προσκόμιση δικαιολογητικών τη Δευτέρα. ΚΑΜΙΑ παράταση δε θα εξυπηρετήσει και δεν είναι προς το συμφέρον μας, από τη στιγμή που δεν μπορεί κανείς να υποχρεώσει έναν εκπαιδευτικό να πάει άλλη μέρα στην εργασία του, στερώντας ημερομίσθια. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν είναι δική του υπαιτιότητα.
Απαιτούμε από το Υπουργείο να πάρει άμεσα θέση, καθώς ήδη αρκετοί συνάδελφοι έχουν αρχίσει να μετακινούνται.