: Τι αναφέρει ο κ. Πατρέας σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει η β΄φάση .

Σύμφωνα με πληροφορίες του κ. Πατρέα:

ΔΥΕΠ, ΖΕΠ, ΜΝΑΕ και Μαθητεία θα περιλαμβάνονται στη Β’ Φάση σχεδόν με το σύνολο των διαθέσιμων πιστώσεων για φέτος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ακόμα δεν είναι σίγουρο για Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (η Ενισχυτική Γυμνασίου παραδοσιακά πάει για Νοέμβριο-Δεκέμβριο).

Λοιπά προγράμματα που έτρεξαν στην Α’ Φάση δεν έχουν ακόμα πολλές πιστώσεις (κάπως περισσότερες έχει η Παράλληλη Στήριξη).

Για την επέκταση έχει γίνει ψιλο-μπάχαλο το θέμα, καθώς άλλες Διευθύνσεις δήλωσαν κενά στην Α’ Φάση και άλλες όχι.

Επίσης υπάρχουν και Διευθύνσεις που οι Μόνιμοι και μόνο επαρκούν (και περισσεύουν) για την επέκταση (στα Δημοτικά Σχολεία), αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερη προθυμία-προσφορά για αυτό.

Το πιο μπάχαλο, όμως, είναι ότι τώρα κοιτάνε πώς θα καλύπτεται το ωράριο αυτών των Εκπαιδευτικών! Π.χ. στα Νηπιαγωγεία θα διδάσκουν από τη 2η μέχρι και την 6η ώρα του Ολοήμερου, που σημαίνει συνδιδασκαλία τη 2η, 3η και 4η ώρα με τη Νηπιαγωγό στο κλασικό Ολοήμερο.

Στα δε Δημοτικά ακούγονται ακόμα πιο απίθανα σενάρια. Αναμενόμενο, πάντως, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκροτημένος εκπαιδευτικός σχεδιασμός, αλλά μόνο επικοινωνιακή πολιτική.

Ονόματα Β’ Φάσης την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για ανάληψη στα την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Αναφορικά για την «Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς» , έχει πιστώσεις για 400 άτομα φέτος. Έχει καλές πιθανότητες για τη Β’ Φάση (δεν το λέω με τη σιγουριά που ανέφερα για τα υπόλοιπα).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Φασφάλη στη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τέθηκαν οι θέσεις του Κλάδου για όλα τα ζητήματα της Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών και η Υπουργός απαντώντας δήλωσε ότι:

1. ΣTIΣ ΠOY EXOYN ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ & ΟΣΟΙ ΠΡΟΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔIEYPYMENO OΛOHMEPO.

2. H B’ ΦAΣH ΘA ΓINEI ΠOΛY ΣYNTOMA .

3.H MOPIOΔOTHΣH ΣYΜΒΟΥΛΩΝ EKΠAIΔEYΣHΣ ΘA BΓEI ENTOΣ TΩN HMEPΩN.

4.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΕΛΙΞΗ.

5.ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.
6.Η ΔΙΕΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

7.ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΑΘΗΤΟ & ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Για όλα τα θέματα θα υπάρξει από τη Δ.Ο.Ε λεπτομερής ενημέρωση καθώς επίσης και εκτίμηση για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ