– Γ’ φάση: Ανακοίνωση του  ΠΑΣΑΔ για Γ’ φάση προσλήψεων .

Η ανακοίνωση:

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης είχαν προθεσμία μέχρι 21/10 να καταχωρίσουν τα λειτουργικά κενά Γενικής και Ειδικής Αγωγής ενόψει της Γ’ φάσης προσλήψεων. Σε αυτά και με τα μέχρι τώρα δεδομένα, ΔΕΝ περιλαμβάνεται η Παράλληλη Στήριξη.

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ωστόσο, μπορούν να καταχωρίσουν κενά μέχρι και την Τρίτη 25/10. Ως εκ τούτου, εκτιμούμε με κάθε επιφύλαξη ότι η διαδικασία θα τρέξει μετά την αργία της 28ης Οκτωβρίου.

Κενά παράλληλης δεν έχουν ζητηθεί σε αυτή τη φάση, καθώς εκκρεμούν οι νέες διαγνώσεις. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ζητηθούν άμεσα, ώστε να περιληφθούν στη Γ’ φάση . Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανή μια φάση προσλήψεων λίγες μέρες αργότερα, η οποία θα περιλαμβάνει ΜΟΝΟ την Παράλληλη Στήριξη.

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα δείχνουν ότι οι προσλήψεις θα αποτελούν τις εναπομείνασες πιστώσεις ΕΣΠΑ, αλλά και αυτές που εξοικονομήθηκαν από μη αναλήψεις/ παραιτήσεις προηγούμενων φάσεων. Δεν είναι ξεκάθαρο, ακόμα, αν θα υπάρξουν στην παρούσα φάση επιπλέον προσλήψεις που υπάγονται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση.
ΠΑΣΑΔ