: Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ για Προσλήψεις σε Γενική, Ειδική, ΖΕΠ, ΔΥΕΠ, Διορισμοί Ειδικής, Μισθοδοσία:

Γενική –

Μέχρι την Παρασκευή 1/11 θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις (Γ’ φάση) σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

Στη Γενική θα καλυφθούν όλα τα κενά κι αν συμπεριληφθούν και οι ΔΥΕΠ θα φτάσουμε τις 1500 περίπου για όλες τις ειδικότητες.

Στην Ειδική, εκτός από ΣΜΕΑΕ και ΤΕ, θα διατεθούν και οι 2400 (Α/βάθμια-Β/βάθμια) πιστώσεις για την παράλληλη και οι εκτιμώμενες εδώ προσλήψεις είναι περίπου 2000.

Ακόμη δεν έχει υπογραφεί η ΥΑ οπότε αυτές οι περίπου 350 προσλήψεις θα πάνε μετά το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη. Πιέζουμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Όπως γράψαμε και πάνω τις υπολογίζουμε την Παρασκευή αλλά ακόμη δεν έχει υπογράφει η ΥΑ για τη λειτουργία τους. Θα λειτουργήσουν όμως σίγουρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Αν και όλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως μέχρι τέλος του παρόντος έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι μόνιμοι διορισμοί της Ειδικής, εμείς αυτή την αισιοδοξία δεν την συμμεριζόμαστε και ενημερώνουμε πως με το υφιστάμενο πλαίσιο και χωρίς καμία τροποποίησή του, η δυνατότητα των συγκεκριμένων διορισμων θα υπάρχει για το Υπουργειο περίπου μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Για οτιδήποτε αλλο θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση κι εγγραφή-μεταφορά των κονδυλίων στον προϋπολογισμό του 2020.

Από αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινάνε οι πληρωμές των προγραμμάτων.

Συνάδελφοι επιπλέον ενημερώνουμε πως έχει ζητηθεί συνάντηση τόσο με την Υφυπουργό όσο και με την Υπουργό προκειμένου να τεθούν προς συζήτηση για επίλυση και νομοθέτηση τον Νοέμβρη όχι μόνο ό,τι αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική με την αλλαγή του νόμου Γαβρόγλου.