: Τα κενά σε δασκάλους εκτιμώνται περίπου 3500 ενώ σε νηπιαγωγούς περί τα 2300.

Το σύνολο των όλων των ειδικοτήτων (συμπεριλαμβανομένων και των ΠΕ60-70) Γενικής αναμένεται να φτάσει κοντά στα 13000, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα περατώνονται οι διαδικασίες για το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ που θα δώσει αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα και τις ΕΔΕΑΥ της χώρας, σύμφωνα με ενημέρωση των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ Β. Βούγια και Γ. Μπουλμέτη.

Οι για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.

Θεωρούμε πως είναι προτιμότερο να περιμένουμε λίγο, ώστε να αποσταλούν και οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών σε ΚΕΣΥ – ΕΔΕΑΥ μαζί με τις πιστώσεις για πρόσληψη σε ΣΜΕΑΕ και Γενικά σχολεία (Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία, Τάξεις Υποδοχής, Παράλληλη Στήριξη – Σχολ. Νοσηλευτές και ΕΒΠ), για να μην έχουμε επί της ουσίας καταστρατήγηση των Αξιολογικών Πινάκων του ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Προσλήψεις αναπληρωτών σε – Τμήματα Ενταξης

Στα ίδια, πάνω – κάτω, επίπεδα με πέρυσι θα κυμανθούν οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ και Τμήματα Ενταξης.

Προσλήψεις αναπληρωτών στην

Οι πιστώσεις για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης (Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας, Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας, ΕΕΠ – Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25, ΕΒΠ) θα ανέλθουν φέτος το 2019-20 στον αριθμό 8.224 και από ΠΕΠ (Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25, ΕΒΠ) στον αριθμό 701, πολύ περισσότερες από πέρυσι.

Εξ αυτών για τις ανάγκες της Παράλληλης σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας, Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας, ΕΕΠ – Σχολικούς Νοσηλευτές ΠΕ25, ΕΒΠ, θα δοθεί στην Α Φάση ποσοστό 70%, δηλαδή 6.247, αν βεβαίως τηρηθούν όλα τα ανωτέρω. Προσλήψεις Ψυχολόγων (ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ

Οσον αφορά στο Πρόγραμμα των ΕΠΑΛ (Ψυχολόγοι ΠΕ23) δεν υπάρχει νεώτερη ενημέρωση και κατά τα φαινόμενα οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν αργότερα.

Λειτουργικά κενά

Σήμερα Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, αναμένουμε τη συλλογή των Λειτουργικών κενών ΕΕΠ και ΕΒΠ από τις ΠΔΕ, ώστε να γίνει η κατανομή των πιστώσεων για πρόσληψη αναπληρωτών.

Αυξημένες οι πιστώσεις, ως σύνολο, σε σχέση με πέρυσι Τέλος όπως όλα δείχνουν οι πιστώσεις που θα διατεθούν ως Α Φάση για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Γενική και Ειδική Αγωγή και ΕΕΠ και ΕΒΠ, θα είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι ως γενικό σύνολο, κυρίως λόγω αύξησης των πιστώσεων της Παράλληλης Στήριξης.