Πρύτανης ΑΠΘ: «Ευελπιστούμε στο τέλος της εβδομάδας σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων. Αν πραγματικά συμπεριφερθούμε στα σημερινά μέτρα σωστά, εκτιμώ ότι δε θα χρειαστούν άλλα» ανέφερε.

«Συνεχίζουμε να μελετάμε, σήμερα θα γνωρίζω τα αποτελέσματα της χθεσινής μέρας. Όμως εκείνο που έχω να πω, είναι ότι όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αύξηση, η οποία όμως δεν ήταν εκθετική, όπως ήταν πριν από δεκαπέντε μέρες, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου. Ευελπιστούμε, ότι με το τέλος της εβδομάδας, αρχές της επόμενης, να αρχίσει να επιπεδώνεται η καμπύλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης του ΑΠΘ από το Πολυτεχνείο, όπου κατέθεσε το πρωί στεφάνι.

Ο πρύτανης, ο οποίος θα ενημερώσει το σημερινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επιδημιολογική εικόνα της πόλης ανέφερε ακόμη πως «η λήψη των μέτρων δεν είναι δική μας δουλειά, είναι δουλειά της Πολιτείας» εκτιμώντας πως «η Πολιτεία ακούει τους επιστήμονες και γι’ αυτό τον λόγο γίνονται αυτά που γίνονται».

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε την ανάγκη να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, ενώ σε ερώτηση εάν χρειάζονται και νέα μέτρα απάντησε: «Η ουσία είναι πώς συμπεριφερόμαστε εμείς, στο όποιο μέτρο. Αν πραγματικά συμπεριφερθούμε στα σημερινά μέτρα σωστά, εκτιμώ ότι δε θα χρειαστούν άλλα».

Αργότερα, στον ίδιο χώρο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα μέτρα, απάντησε:

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τις εξελίξεις, ενημερωνόμαστε κι εμείς για την κατάσταση στην πόλη μας και πιστέψτε με, ό,τι χρειαστεί, εγώ προσωπικά, όπως έκανα πάντα, έτσι και σήμερα και αύριο θα το κάνω, έτσι ώστε η πόλη μας να βγει απ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση, την οποία βρίσκεται σήμερα».