Πότε θα βγούν οι βάσεις 2020 – Πότε και πώς ανοίγουν τα σχολεία

Πότε θα βγούν οι βάσεις 2020 – Πότε και πώς ανοίγουν τα σχολεία

: Αντίστροφη μέτρηση μέχρι την ανακοίνωση των Βάσεων 2020. Χιλιάδες υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή πέρασαν, και έτσι θα αρχίσει η ακαδημαϊκή τους διαδρομή. Δείτε στο ipaidia.gr .

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας και που αφορούν στις βαθμολογίες και την κλιμάκωση των μορίων των υποψηφίων, αναμένεται να πέσουν οι Βάσεις 2020 στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων.

Με δεδομένο τον νέο τρόπο λειτουργίας των σχολείων όπως αυτά λειτούργησαν στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, τον τρόπο που διενεργήθηκαν οι αλλά και τη νέα ημερομηνία που , η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μερικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία –  Τι θα γίνει με ολοήμερο και αναπληρωτές

Κεραμέως –  Άνοιγμα σχολείων: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους όρους λειτουργίας

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο  Πώς θα ανοίξουν

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση θα έχουν οι βάσεις των ιατρικών σχολών, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. “Ιστορική” χαρακτήρισε την πτώση των βάσεων που αναμένεται στις ιατρικές σχολές ο Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Πανελλήνιες 2020 - Υποψήφια: Δεν γνωρίζουμε τι έχουμε κάνει λάθος

Για τις νομικές σχολές, επίσης αναμένεται πτώση των βάσεων, “μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή”, όπως τόνισε ο κ. Χατζητέγας. Όπως πρόσθεσε για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, “είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις”.

Επίσης, στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου –Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής– η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.
Γενικότερα, ο αριθμός των μαθητών που συγκέντρωσε περισσότερα από 19.000 μόρια είναι 134, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των υποψηφίων συνολικά, που συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια. Αυτό και σε συνδυασμό με την έλλειψη συντελεστών βαρύτητας στις βαθμολογίες, σημαίνει πρακτικά, ότι οι βάσεις φέτος θα κάνουν μία “επανεκκίνηση”.

Για τον λόγο αυτό, καλό είναι οι υποψήφιοι, όταν θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό τους, να μη λάβουν υπ’ όψιν τις περυσινές βάσεις και να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν, χωρίς να αποκλείσουν καμία, που πέρυσι είχε υψηλότερη βάση από τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2020

Αν και φέτος ίσχυσαν ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που επέφερε την αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την καθυστέρηση της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, η ανακοίνωση των βάσεων δεν φαίνεται να καθυστερήσει, σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Έτσι, μετά τις 20 Αυγούστου αναμένονται οι ανακοινώσεις των , δίνοντας ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Βάσεις 2020: Νέοι πίνακες για ΌΛΕΣ τις σχολές

Πότε θα βγούν οι βάσεις 2020  –  Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Πανελλήνιες 2020 – Υποψήφια: «Οι βάσεις καθορίζονται από τις επιδόσεις των μαθητών κι όχι από τις υπουργικές αποφάσεις!»

Πανελλήνιες 2020 –  Υποψήφια: Δεν γνωρίζουμε τι έχουμε κάνει λάθος

Πανελλήνιες 2020 –  Γονέας μαθητή: «Διόρθωση της αδικία σε βάρος των παιδιών που επέλεξαν το παλαιό σύστημα»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !