Ο νόμος είναι ρητός τόσο για την σειρά επιλογής των όσο και για την διαδικασία της επιλογής τους και κάθε παρέκκλιση θα αποτελεί ακόμη μία ρουσφετολογική  αναδίπλωση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

Μετά το μπαράζ των ανακοινώσεων, των αναλύσεων και των ερωτήσεων ακόμη και στη Βουλή γα την άμεση προκήρυξη των χιλιάδων  θέσεων των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και τις απείρου κάλλους υποδείξεις προς το Υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Ηγεσία, όπως μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν ολοκληρωθεί και μάλιστα με διαδικασίες fast track(sic) οι επιλογές των χιλιάδων Διευθυντών, η οφείλει να θέσει το ζήτημα στην σωστή του βάση!

Ο νόμος είναι ρητός τόσο για την σειρά επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης, όσο και για την διαδικασία της επιλογής τους και κάθε παρέκκλιση θα αποτελεί ακόμη μία ρουσφετολογική  αναδίπλωση, γεγονός βέβαια απολύτως σύνηθες, στο ΥΠΑΙΘ!

Ως προς την εφαρμογή του νόμου και τις αστείες υποδείξεις να εκδοθεί τώρα η προκήρυξη, ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η επιλογή και τοποθέτηση  των 116  Διευθυντών Εκπαίδευσης η οποία έχει εκκινήσει εδώ και 6 μήνες, και κυρίως, ενώ εκκρεμεί η διαδικασία επιλογής των 800 Συμβούλων Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα Συμβούλια Επιλογής των Διευθυντών Σχολείων και η οποία θα τελειώσει στην καλύτερη των περιπτώσεων τέλη Νοεμβρίου, καλείται το Υπουργείο και οι Υπηρεσίες του να εκκινήσουν την διαδικασία της επιλογής, των χιλιάδων Διευθυντών Σχολείων, για τις οποίες θέσεις εκτιμούμε ότι θα υποβληθούν περίπου 15000 αιτήσεις, για να τοποθετηθούν οι νέοι Διευθυντές Σχολείων, δήθεν, στις αρχές της νέας σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο, γεγονός παντελώς αδύνατον!

Συνεπώς κανένα επίδικο θέμα δεν υπάρχει ως προς τον χρόνο έκδοσης της σχετικής προκήρυξης και την επιλογή και τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Σχολικών μονάδων, διότι είτε Δεκέμβριο του 2022, είτε Μάρτιο του 2023, τοποθετηθούν, αυτό θα γίνει μεσούσης της νέας σχολικής χρονιάς!

Ο Νόμος θέτει τέτοιες διαδικασίες στην επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, η εφαρμογή των οποίων απαιτεί τουλάχιστον 5-6 μήνες για την ορθή τήρηση και υλοποίησή τους.

Επίσης, θα πρέπει όλοι οι παράγοντες της Εκπαίδευσης να κατανοήσουν ότι όλες αυτές οι διαδικασίες υλοποιούνται από την Διοίκηση, η οποία εκτός των επιλογών των στελεχών εκπαίδευσης  και της σοβαρότητας τους, έχει να υλοποιήσει από σήμερα έως τον Σεπτέμβριο, τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις απολύσεις των 50000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, την επικαιροποίηση στοιχείων των χιλιάδων αναπληρωτών, την υλοποίηση της αξιολόγησης του 2021, την διαχείριση του Α Κύκλου ΕΣΚ 2022, τις συνταξιοδοτήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις προσλήψεις χιλιάδων αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος, τις τοποθετήσεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις υπεραριθμίες, τις βελτιώσεις, τις μισθοδοσίες, κ.ά.

Ελπίζουμε ως εργαζόμενοι, να διατηρούμε ακόμη το δικαίωμα λήψης καλοκαιρινής αδείας, διότι και οι διοικητικοί υπάλληλοι έχουμε  οικογένειες και οικογενειακό προγραμματισμό!

Τέλος να υπενθυμίσουμε σε όλους, όσους κόπτονται για την νομιμότητα, την αξιοκρατία  και την χρηστή διοίκηση, ότι η τελευταία επιλογή Διοικητικών  Διευθυντών στο Υπουργείο Παιδείας έγινε το 2010, ενώ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης το 2011!.

Συνεπώς, θεωρούμε καταχρηστική την έκδοση κάθε προκήρυξης για την επιλογή των χιλιάδων Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, πριν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να σεβαστεί τον Νόμο, την Διοίκηση και τους υπαλλήλους της!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ