Ποιές οι διαφορές των δηλώσεων Μπαλτά Αρβανιτόπουλο

Ποιές οι διαφορές των δηλώσεων Μπαλτά Αρβανιτόπουλο
Αρθρογράφος: Χρήστος Κάτσικας

Παραθέτουμε παρακάτω, δυο δηλώσεις, δυο Υπουργών Παιδείας. Η μια δήλωση είναι του Κ. Αρβανιτόπουλου και έγινε το Μάρτη του 2013 μετά τη συνάντηση του Υπουργού με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

Η άλλη δήλωση είναι του Αριστείδη Μπαλτά και έγινε σήμερα 27 Ιουλίου 2015 στη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Αφορούν και οι δυο το θέμα του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Πιο συγκεκριμένα αφορούν στον τρόπο με τον οποίο και οι δυο Υπουργοί δικαιολογούν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τι κι αν ο ένας είναι νεοφιλελεύθερος, τι κι αν ο άλλος από την πρώτη μέρα της παρουσίασης του στη Βουλή δήλωσε ότι είναι μαρξιστής.

Τελικά, είναι φανερό, ότι ο καθένας είναι οι πράξεις του και καθόλου οι δηλώσεις του.

Βρείτε, λοιπόν, αγαπητοί – ες τις διαφορές των δυο δηλώσεων και αν δεν τα καταφέρετε, καλέστε τον μακαρίτη τον Αλτουσέρ ! Και ρωτήστε τον πως ο “μαθητής” του (Αριστείδης Μπαλτάς) παπαγαλίζει τα λόγια του Κ. Αρβανιτόπουλου “μαθητή” του Μίλτον Φρίντμαν!

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Υπουργός Παιδείας), 8 Μαρτίου 2013: «Την ώρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγούμε από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν και αυτοί πλάτη… είναι ανάγκη να μην υπάρξουν κενά στα σχολειά γι’ αυτό αποφασίσαμε την αύξηση του εβδομαδιαίου διδακτικού ωραρίου… πιστεύω ότι οι συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων εκπαιδευτικών θα συμβάλει στην εθνική προσπάθεια».

Αριστείδης Μπαλτάς (Υπουργός Παιδείας), 27 Ιουλίου 2015: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση όλοι πρέπει να βάλουμε τον όβολο μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μια ή δυο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης νομίζω ότι θα το δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση».

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !