Πίνακες αναπληρωτών 2018: Πότε αναμένονται

Δείτε πρώτοι στο τους – Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ από το Υπουργείο Παιδείας, την Παρασκευτή προγραμματίζεται η ανάρτηση των πινάκων  και η έναρξη των δηλώσεων περιοχών προτίμησης θα ξεκινήσει από την Δευτερα.

UPD: Δείτε τους πίνακες αναπληρωτών και  την εγκύκλιο δηλώσεων περιοχών

: Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ, αύριο περιμένουμε τους  και  τη Δευτέρα τις δηλώσεις περιοχών προτίμησης.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΠΑΣΑΔ από το Υπουργείο, αναμένοντας την εγκύκλιο από το εθνικό τυπογραφείο, προγραμματίζεται η ανάρτηση των πινάκων αύριο και η έναρξη των  προτίμησης τη Δευτερα.

Επισημάναμε εδώ πως κινούμαστε στα άκρα των χρονικών ορίων, για να έχουμε προσλήψεις στις 5 με 6 Σεπτέμβρη.

Στο βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΠΣΑΕΠ καταθέτοντας αιτήματα και ζητώντας ενημέρωση για επίκαιρα ζητήματα. Συγκεκριμένα:

Αναμένουμε την οριστική δημοσίευση των πινάκων όλων των ειδικοτήτων πριν την έναρξη των δηλώσεων.

Πιθανότερο σενάριο για την έναρξη των δηλώσεων είναι η ερχόμενη Δευτέρα 27/09.

Οι δηλώσεις θα διαρκέσουν 5 ημέρες, κάτι που αναφέρεται στην εγκύκλιο η οποία είναι ήδη προς υπογραφή.

Ζητήσαμε, όπως και πέρυσι, η πρώτη φάση να περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες και να αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των πιστώσεων. Εκτιμούμε κι αναμένουμε στην πρώτη φάση έναν αριθμό γύρω στις 15.000 σε α/θμια και β/θμια.

Στην ειδική αγωγή, όπως έχουμε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό, η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί όπως πέρυσι. Για τους συναδέλφους που κάνουν τη δήλωσή τους για πρώτη φορά θα ακολουθήσουν διευκρινίσεις όταν ανοίξει το σύστημα.

Οι Ζεπ γίνεται είναι πιθανόν να πραγματοποιηθούν μαζί με την πρώτη φάση, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει οι περιφερειακές διευθύνσεις πρέπει να αποστείλουν έγκαιρα τα κενά. Ως προς αυτό το θέμα κρατάμε μικρο καλάθι γιατί πέρυσι που δίνονταν εγγυήσεις πραγματοποιήθηκαν 5 μέρες αργότερα, στις 11/09/2017. Ο αριθμός ενδεχομένως να είναι λίγο αυξημένος σε σχέση με πέρυσι που πραγματοποιήθηκαν 211 στην α’ φάση.

Σήμερα δημοσιεύτηκαν οι σχολικές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τις ΔΥΕΠ. Θυμίζουμε ότι πέρυσι οι πρώτες προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 7/12/2017. Φέτος τα πράγματα δείχνουν να κινούνται αρκετά πιο γρήγορα.

Η έκπτωση στα εισιτήρια που έχουμε ζητήσει είναι ένα θέμα που συζητήθηκε σήμερα μεταξύ των αρμόδιων του Υπουργείου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει αναλάβει το τεχνικό κομμάτι διευθέτησής του και ελπίζουμε να έχουμε θετικά νέα άμεσα. Ως ΠΣΑΕΠ θα συνεχίζουμε να πιέζουμε και γι αυτό.

Ζητήσαμε πλήρη διαφάνεια στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών. Ζητήσαμε δημοσίευση στο διαύγεια των τοποθετούμενων αναπληρωτών με τα μόριά τους κι όχι μόνο με την περιοχή πρόσληψης. Ορισμένες πρωτοβάθμιες κάτω από τον μανδύα των προσωπικών δεδομένων κάνουν τα απίστευτα στις τοποθετήσεις. Να γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και να τα διεκδικείτε. Σε κάθε περίπτωση σύντομα θα δημοσιευτεί δίκτυο εκπροσώπων του ΠΣΑΕΠ για να σας παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε.

Για το θέμα των και του συστήματος που θα πραγματοποιηθούν (αν και όταν) τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά στο Υπουργείο. Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες διαχέονται συνεχώς με διαφορετικούς αριθμούς και συστήματα, χωρίς να υπάρχει κάτι έγκυρο και ανακοινώσιμο προς το παρόν, καθώς οι μόνιμοι διορισμοί είναι κάτι που ξεπερνάει ίσως και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου..

Συνάδελφοι, προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί στις ανακοινώσεις μας με στοχευμένη και έγκυρη ενημέρωση. Για όλα τα παραπάνω που αφορούν τις προσλήψεις αναπληρωτών θα ακολουθήσει εκ νέου ενημέρωση όταν υπάρχει κάτι πιο συγκεκριμένο, ίσως την επόμενη εβδομάδα. Για τους μόνιμους διορισμούς και το σύστημα αυτών δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν από τη ΔΕΘ… Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία κοινοποίησης διαφόρων σεναρίων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που σκοπό έχουν να μετρήσουν αντιδράσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι μια χρονιά με ανακατατάξεις κι εξελίξεις κι αυτό από την πλευρά του κλάδου επιβάλει ενότητα, μαζικότητα, αγωνιστικότητα και καθαρό μυαλό. Ο για μία ακόμη χρονιά θα είναι παρών στις εξελίξεις προς όφελος των αναπληρωτών.

– Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των
Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών ΚινήσεωνΣχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τετάρτη 22 Αυγούστου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1. Έγινε δεκτή 1 αίτηση διακοπής εκπαιδευτικού στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης.
2. Αποσπάστηκαν 4 εκπαιδευτικοί (2 ΠΕ02,1 ΠΕ03 & 1 ΠΕ80) στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα Αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης για το σχ. έτος 2018/19.
3. Έγινε εξέταση θέματος αναφορικά με μετάθεση εκπαιδευτικού στο Μ.Σ. Καλαμάτας το 2016.
4. Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης εκπαιδευτικού για άλλη δημόσια υπηρεσία. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκε 1 αίτηση επανεξέτασης μετάταξης εκπαιδευτικού. Ζητήσαμε να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών.

5. Σχετικά με τη Β΄ φάση αποσπάσεων έχουν υποβληθεί 246 νέες αιτήσεις και 1183 επανεξετάσεις αιτήσεων. Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί εκπαιδευτικοί που με σοβαρά ζητήματα οικογενειακά, υγείας, οικονομικά ζητούν να είναι πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Ως εκ τούτου θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την ικανοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων αιτήσεων. Η συζήτηση επί των αιτήσεων αυτών θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 28 Αυγούστου.

6. Έγιναν δεκτές 11 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ λόγω απόσπασης σε Πειραματικά. Για το ίδιο ζήτημα έγιναν 61 ανακλήσεις αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ λόγω απόσπασης σε άλλους φορείς και στο ΥΠΠΕΘ. Παράλληλα συζητήθηκαν 56 αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης που έχουν υποβληθεί μέσω ΟΠΣΥΔ. Εξ αυτών απορρίφθηκαν 24 και έγιναν δεκτές 32 αιτήσεις. Ζητήσαμε να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις ανάκλησης των εκπαιδευτικών. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 5 τροποποιήσεις αιτήσεων απόσπασης.

7. Ικανοποιήθηκε 1 αίτηση ανάκλησης απόσπασης σε Καλλιτεχνικό σχολείο.
8. Ικανοποιήθηκαν 4 ανακλήσεις αποσπάσεων σε Μουσικά Σχολεία. Για το ίδιο ζήτημα απορρίφθηκαν 3 αιτήσεις. Τέλος απορρίφθηκαν 37 αιτήσεις επανεξέτασης απόσπασης σε Μουσικά Σχολεία.

9. Υποβλήθηκαν 24 αιτήσεις επανεξέτασης απόσπασης εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΣΥ. Παράλληλα υποβλήθηκαν 9 νέες αιτήσεις, εκ των οποίων ενεργές είναι οι 7, ενώ 4 εκπαιδευτικοί ζητούν τροποποίηση απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΣΥ. Τέλος απορρίφθηκαν 3 ανακλήσεις αποσπάσεων.
10. Συζητήθηκαν 11 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία λόγω ασθένειας ή σαν γονείς τέκνων με ποσοστό αναπηρίας 67%. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 8 και απορρίφθηκαν 9 αιτήσεις. Παράλληλα συζητήθηκαν 10 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν να ενταχθούν σε ειδική κατηγορία λόγω πολυτεκνίας. Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν 9 και απορρίφθηκε 1 αίτηση. Επιπρόσθετα ικανοποιήθηκαν 24 αιτήσεις συζύγων ένστολων και 7 τροποποιήσεις αποσπάσεων λόγω έκτακτων μεταθέσεων των ένστολων. Τέλος συζητήθηκαν 14 αιτήσεις εκπαιδευτικών που ζητούν απόσπαση κατά προτεραιότητα (αιρετοί ΟΤΑ, σύζυγοι Δικαστικών, ΔΕΠ). Εξ αυτών ικανοποιήθηκαν οι 13 αιτήσεις και απορρίφθηκε 1 αίτηση.
11. Απορρίφθηκε 1 αίτηση τροποποίησης απόσπασης για σχολεία εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

12. ΠΡΟΣΟΧΗ: μέχρι και αύριο Παρασκευή 24/8/2018 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης όπου θα πρέπει να αναφέρονται συνοπτικά και με σαφήνεια οι λόγοι του αιτήματος ανάκλησης προκειμένου να εξεταστεί από το ΚΥΣΔΕ.

13. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δήλωση των προτίμησης από τους αναπληρωτές μετά την αποστολή των οριστικών από το . Μετά τις δηλώσεις θα ακολουθήσει η συγκέντρωση των κενών για να γίνει ή Α΄ φάση των τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη.

14. Τέλος δημοσιεύτηκε η Υπουργική απόφαση για την αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων. Οι δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες στη Δ.Ε. είναι συνολικά 85 και αφορούν τις κατηγορίες ΙΑ΄ ΙΒ΄ ΙΓ΄
Μετά από σειρά επαφών που είχε ο  με τις αρμόδιες διευθύνσεις  στο Υπουργείο:

Γενική Αγωγή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ζητήσαμε κάλυψη στο 100% των απαιτούμενων κενών όλων των ειδικοτήτων στην Α’ φάση, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι απλά παράλογο κι απαράδεκτο και γιατί το πρώτο κουδούνι πρέπει να βρει τους μαθητές με τους δασκάλους τους κι όχι με την υπόσχεση πως σε μια βδομάδα θα έχουν δάσκαλο.
Πιστεύουμε  πως θα το πετύχουμε. Η μεχρι τώρα εκτίμηση είναι πως η Α’ φάση θα κινηθεί ημερολογιακά όπως και πέρυσι και ελαφρώς ανοδικά στις προσλήψεις.

Ειδική Αγωγή

Το γραφείο της Ειδικής Αγωγής Αγωγής μας ενημέρωσε πως οι πιστώσεις σε σχέση με πέρυσι δεν έχουν αλλάξει σημαντικά και ότι η σκέψη που υπάρχει μέχρι και σήμερα είναι ν’ ακολουθηθεί το περυσινό μοντέλο στις προσλήψεις. Τα ολοήμερα ειδικά σχολεία, σε αντίθεση με πέρυσι, θα λειτουργήσουν από την αρχή της χρονιάς καθώς οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν γίνει.

Δηλώσεις προτίμησης, κι

Η εγκύκλιος για τη δήλωση περιοχών βρίσκεται στο στάδιο αναμονής έκδοσης ΦΕΚ και αναμένεται από Παρασκευή έως Δευτέρα, καθώς εκκρεμούν κάποιες λεπτομέρειες προς διευθέτηση από τον . Το χρονικό διάστημα που θα δίνεται για το πέρας της διαδικασίας θα είναι 5 ημέρες από τη δημοσίευσή της ενώ το ΦΕΚ αναμοριοδότησης των σχολείων έχει δημοσιευτεί και αναρτηθεί.

Οι πίνακες αναμένονται πλέον σε συνάρτηση με την εγκύκλιο.

Στο αίτημα μας για αύξηση στις επιλογές προτίμησης, μας ενημέρωσε η Διευθύντρια πως πλέον δεν θα υπάρχει αριθμητικός περιορισμός επιλογών.

Αφού τα πάντα πλέον είναι έτοιμα και εχουμε το ΦΕΚ, για πρώτη φορά, πριν τις προσλήψεις, πιέσαμε για να πάρουμε τη δέσμευση πως οι πρώτοι συνάδελφοι για ΤΥ θα προσληφθούν στην Α’ φάση.
Μας δόθηκε η διαβεβαίωση πως θα καταβληθεί προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση καθώς αποτελεί κοινή  επιθυμία και πρόθεση του υπουργείου να γίνουν οι πρώτες προσλήψεις στην Α’ φάση και η Β’ φάση να γίνει στα τέλη Σεπτέμβρη. Οι προσλήψεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα, με μια μικρή ενδεχόμενη αύξηση.

Αναμένεται η υπουργική απόφαση για τις ΔΥΕΠ για να γνωρίζουμε με σιγουριά πού θα λειτουργήσουν αυτές γι αυτό και δεν είναι ακόμη γνωστό πόσους εκπ/κους ανά ειδικότητα θα προσλάβουν. Όπως είναι λογικό ζητήσαμε να μπουν στην Α’ φάση κι αυτές οι προσλήψεις και θα το προσπαθήσουμε τις επόμενες μέρες έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η Α’ φάση.
Μετακίνηση με την ακτοπλοΐα – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ

Σε συνεργασία είμαστε ήδη με το Υπουργείο Ναυτιλίας για να δούμε τι θα γίνει με τους προορισμούς που είναι  εκτός της κάλυψης του μεταφορικού ισοδύναμου. Μαζί και με την ΠΕΑΔ κάνουμε ο,τι είναι δυνατό για να βοηθηθούν οι συναδελφοι και πιστεύουμε πως θα έχουμε θετική κατάληξη. Θέλουμε όμως αυτή να είναι για το σύνολο των μετακινούμενων και γι αυτό προσπαθούμε.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ – Μόνιμοι διορισμοί

Συνάδελφοι εκτός των θεμάτων της καθημερινότητας, τα οποία ελέγχουμε και πιέζουμε να υλοποιούνται όσο ευνοϊκότερα γίνεται για όλους μας, υπάρχει και το ζήτημα των μόνιμων διορισμών που πρέπει πλέον επίμονα, να κυριαρχεί στη σκέψη μας και στα αιτήματά μας.

Αυτές τις ημέρες γίνεται η προετοιμασία των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μία εξ αυτών θ’ αφορά τους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση με αρχή το σχολικό έτος ’19-’20, με αλλαγή του υπάρχοντος νόμου και μέσω διαδικασίας ΑΣΕΠ (όχι γραπτού). Είτε όμως αυτές γίνουν πραγματικότητα είτε όχι ένα είναι σίγουρο, πως πάμε σ’ ένα νεο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών καθώς το υπάρχον παύει να ισχύει μετά το τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς.

Σας καλούμε σε εγρήγορση γιατί οι μέρες από εδώ και πέρα θα είναι κρίσιμες καθώς η πραγματικότητα των πινάκων όπως τους έχουμε σήμερα, με βάση την προϋπηρεσία, αναμένεται να γίνει προσπάθεια ν’ αλλάξει για όλους κι όχι προς το ευνοϊκότερο.
Είμαστε εδώ, αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, έτοιμοι ν’ αναλάβουμε δράση όποτε κριθεί αυτό αναγκαίο και με όποια μορφή αποφασιστεί.

Στο θα αναρτηθούν όλες οι σχετικές εξελίξεις σχετικά με τις δηλώσεις περιοχών για υποψήφιους αναπληρωτές καθώς και όλες οι εξελίξεις για την Α φάση