Συνάντηση με τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών ινστιτούτων τους είχε σήμερα στην έδρα του υπουργείου ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε και η αρμόδια υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη, έγινε συζήτηση για θέματα που αφορούν στην επαγγελματική εκπαίδευση σε επίπεδο διαδικασιών, μεθοδολογίας και περιεχομένου, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τη Μαθητεία και την πρακτική άσκηση.

«Σήμερα μαζί με την Ιωάννα Λυτρίβη και τον αρμόδιο ΓΓ Γιώργο Βούτσινο υποδεχτήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τους προέδρους και εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και των επιστημονικών τους ινστιτούτων.

Με τη σημερινή μας συνάντηση εγκαινιάζουμε μια πιο στενή συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, τον ΣΕΒ, τη ΓΣΕΒΕΕ, τον ΣΕΤΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΒΕ με στόχο να αντιμετωπίσουμε την αναντιστοιχία δεξιοτήτων, επενδύοντας σε ειδικότητες με αυξημένη ζήτηση.

Συμφωνήσαμε, επίσης, να συνεργαστούμε για την ποιοτική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε επίπεδο διαδικασιών, μεθοδολογίας και περιεχομένου, αλλά και για την επίλυση ζητημάτων που ανακύπτουν σχετικά με τη Μαθητεία και την πρακτική άσκηση.

Η πρόσφατη νομοθετική μας παρέμβαση και η αύξηση της χρηματοδότησης αντανακλούν την προσήλωσή μας στην ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Και πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο αρωγό για να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης μετά την συνάντηση.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ