Αποτελέσματα Πανελληνίων: Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανοίξει για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, και τη σχολή εισαγωγής τους.

Υπενθυμίζουμε πως, θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν – ή να επιβεβαιώσουν – τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , προκειμένου να ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα sms, για τη βαθμολογία τους καθώς και τη σχολή και το τμήμα εισαγωγής τους.

Το πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμη η ειδική εφαρμογή, ανακοινώνεται ίσως και μέσα στη σημερινή μέρα. Ταυτόχρονα, οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν σχετικά με την προθεσμία, μέσα στην οποία θα κληθούν να υποβάλουν τα στοιχεία τους.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας-ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), που αποτελεί Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Η δυνατότητα που δίνεται στους υποψηφίους να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για τα παιδιά, καθώς μπορούν επίσης να ενημερωθούν από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας . Στην εφαρμογή αυτή, οι μαθητές θα χρειαστεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους, το αρχικό γράμμα από το επίθετό τους, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο με κεφαλαία.

Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση των βαθμολογιών να προηγηθεί των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μοναδική προϋπόθεση για την γνωστοποίηση αυτή, η ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως και ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλαδικές.

Σύφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», τα εύκολα θέματα θα έχουν σαν αποτέλεσμα την διαμόρφωση των βάσεων σε επίπεδα αντίστοιχα του Ιουνίου 2022, εικάζουν οι ειδικοί, με την ανακοίνωση των αναλυτικών βαθμολογιών όλων των μαθημάτων από το Υπουργείο Παιδείας να τοποθετείται μετά τις εκλογές και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στις βάσεις του 1ου Πεδίου (Ανθρωπιστικών Επιστημών) όπως και στου 2ου (Θετικών Επιστημών), δεν προβλέπονται ιδιαίτερες μεταβολές, γεγονός που θα συμπαρασύρει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και εκεί, θα αποτελούσε έκπληξη η οποιαδήποτε μεταβολή.

Στο 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνονται οι «διεκδικήσεις» για τις υψηλότερες βαθμολογίες από τους στοχεύοντες στις Ιατρικές κατά κύριο λόγο, οι ειδικοί πιθανολογούν μικρή πτώση. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, ‘υπαίτιοι’ θα είναι τα απαιτητικά θέματα της Βιολογίας.

Τέλος, στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), ίσως παρατηρηθεί μικρή άνοδος στις βάσεις, αφού τα θέματα θεωρήθηκαν ιδιαίτερα διαχειρίσιμα – κατά πολλούς, εύκολα – στα μαθήματα της Πληροφορικής αλλά και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.