– Ο μαθηματικός ερευνητής και σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης τόνισε τα σημεία που πρέπει να .

Ο κ. Στρατηγάκης είπε πως τα παιδιά δεν πρέπει να ασχολούνται με τις εκτιμήσεις αλλά πρέπει να ασχολούνται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού διότι τώρα είναι η περίοδος που πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 30 Ιουνίου αναμένεται η ανακοίνωση των βαθμολογιών., αναμένεται να κινηθούν επίσης στα περσινά επίπεδα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, αναφέρουν Τα Νέα.

Οι βάσεις στο 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικών Επιστημών) δεν αναμένονται σοβαρές μεταβολές σε σχέση με πέρσι. Οι περιζήτητες σχολές Νομικής, Ψυχολογίας, κ.λπ. θα διατηρήσουν το σχεδόν ίδιο εισιτήριο εισαγωγής, με μικρές αυξομειώσεις. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά.

Οι βάσεις στο 2ο πεδίο (Θετικών Επιστημών) δεν αναμένονται αξιοσημείωτες μεταβολές σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι βάσεις 3ο Πεδίο (Επιστημών Υγείας και Ζωής), όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος αριθμός αριστούχων που διεκδικούν μια θέση στις Ιατρικές και άλλες υψηλόβαθμες Σχολές, αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στις σχολές υψηλής ζήτησης αλλά όχι μακριά από τα περσινά επίπεδα. Αιτία είναι η δυσκολία στο μάθημα της Βιολογίας.

Οι βάσεις στο 4ο Πεδίο (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής), αναμένονται στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι, με μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες και μικρή άνοδος στις υψηλές.