: Το iPaidia.gr έλαβε την επιστολή που απέστειλε υποψήφιος  στην κ. Κεραμεως εκφράζοντας την γενικότερη ανησυχία του για την .

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Ένιωσα την ανάγκη να απευθύνω σε εσάς ως την πλέον αρμόδια για την διευθέτηση εκπαιδευτικών θεμάτων.

Ως μαθητής της Γ τάξης Γενικού Λυκείου της Καρδίτσας θα ήθελα να σας εκφράσω την γενικότερη ανησυχία που επικρατεί στους κόλπους της εκπαιδευτικής κοινότητας όσον αφορά την διεκπεραίωση της των .

Οι συνθήκες που η πανδημία μας επιβάλλει είναι πράγματι πρωτόγνωρες. Ωστόσο η προσαρμογή σε αυτές είναι αναγκαία για την ευρυθμία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κατανοούμε τις προσπάθειες σας για εκπαιδευτικών, ωστόσο τα χιλιάδες κρούσματα δεν επιτρέπουν την «κανονικότητα» που όλοι επιθυμούμε.

Θεωρώ ενδεικτικό το παράδειγμα στο σχολείο μου όπου απουσιάζουν λόγω νόσησης από covid οι 2 από τους 3 φιλολόγους εδώ και 10 μέρες λόγω συμπτωμάτων που επιμένουν.

Ως αποτελέσματα αυτού…εκπαιδευτική καθημερινότητα με 3 ή 4 ώρες καθημερινά. Η χημικός μας που απουσίαζε για τον ίδιο λόγο για 11 μέρες μας τονίζει πια συνεχώς την αγωνία της για το αν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την διδασκαλία της . Αν και οι αγωνίες της εκφράζονται σε εμάς καθημερινά όπως χαρακτηριστικά λέει «θα δηλώσω ότι η ύλη έχει διδαχθεί και μάλιστα πρόωρα καθώς φοβάμαι την αξιολόγηση από το υπουργείο»

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπ’ όψιν πιστεύω ότι η άμεση απόφαση σας για περικοπή της ύλης θα επιβεβαιώσει το ήθος , την αξιοπρέπεια και την εντιμότητα σας απέναντι σε όλους εμάς που αγωνιούμε για το αύριο.

Με εκτίμηση
Μαθητής Γ Λυκείου ~ Υποψήφιος Πανελλαδικών εξετάσεων