Πανελλήνιες 2021: Πότε ανοίγει η Γ΄ Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2021 - 09:22 | Author: Ρούσσου Ασημίνα
Τελευταία τροποποίηση στις 13/01/2021 - 09:29

- :  Άνοιξαν  τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία  δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στην επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου στις αίθουσες. Δείτε στο ipaidia.gr

: Προβληματισμός για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

Ήδη, στο τραπέζι υπάρχουν σκέψεις για το άνοιγμα και των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του MEGA προτεραιότητα αποτελεί η επιστροφή των μαθητών της Γ΄ λυκείου, όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις τάξεις τους, προκειμένου να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μάλιστα, οι αποφάσεις αναμένονται εντός τις εβδομάδας, πιθανώς την Πέμπτη ή την Παρασκευή, όποτε και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις.

Οι επικρατέστερες ημερομηνίες για να χτυπήσει και πάλι το κουδούνι, τουλάχιστον για τους μαθητές της είναι η 18η και η 25η Ιανουαρίου.

Πανελλήνιες 2021: Η μείωση της ύλης και οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα

Έρχονται μεγάλες αλλαγές σε προσλήψεις, συντάξεις, πανελλήνιες

Άνοιγμα σχολείων - Ζέττα Μακρή: Σε ποιές περιπτώσεις θα κλείνουν τα σχολεία

Όσον αφορά το γυμνάσιο και τις επόμενες τάξεις του λυκείου, παραμένει ακόμα αβέβαιο.

Ωστόσο, υπάρχει πρακτική δυσκολία στο να ανοίξει αποκλειστικά και μόνο η Γ' λυκείου καθώς δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα με τα ωράρια των εκπαιδευτικών, που μέσα σε μία ημέρα θα πρέπει να ανταποκριθούν σε διδακτικές ώρες της Γ' λυκείου και στη συνέχεια των άλλων τάξεων του λυκείου.

Πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι οι υποδομές, ο εξοπλισμός αλλά και οι γραμμές ίντερνετ στα σχολεία δεν μπορούν να υποστηρίξουν μία γενικευμένη χρήση εξ αποστάσεως μάθησης από τους χώρους των σχολείων για τα υπόλοιπα τμήματα και τάξεις του λυκείου απ' όλους τους εκπαιδευτικούς .

Αυτό το θέμα αναμένεται να λυθεί με τροποποιήσεις και μέριμνα των διευθυντών Λυκείων  προκειμένου να μπορέσει η Γ' λυκείου να ανεξαρτητοποιηθεί .  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: