Άνοιγμα σχολείων – Ζέττα Μακρή: Σε ποιές περιπτώσεις θα κλείνουν τα σχολεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/01/2021 - 15:00 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2021 - 17:58

Άνοιγμα σχολείων: «Αν τηρηθούν τα μέτρα θα συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία σε νηπιαγωγεία και δημοτικά  που άνοιξαν σήμερα», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας. Δείτε στο ipaidia.gr αναλυτικά τι είπε για τα σχολεία.

Άνοιγμα σχολείων: Αισιόδοξη η επιτροπή για να παραμείνουν ανοιχτά

Αναφερόμενη στην έναρξη των Δημοτικών, η υφυπουργός Παιδείας σημείωσε στα Παραπολιτικά 90,1 : «Ανησυχούμε όπως ανησυχούν και οι εκπαιδευτικοί, αυτή τη φορά η ανησυχία είναι δημιουργική γιατί σημαίνει ότι υπάρχει πρόσθετη φροντίδα και έννοια να τηρηθούν τα μέτρα και οι οδηγίες που έχει δώσει και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ.

Δεν μπορώ να προβλέψω αν θα κλείσουν ξανά τα σχολεία φαίνεται όμως ότι η επιτροπή των ειδικών η οποία εισηγήθηκε το άνοιγμά τους είναι αισιόδοξη και θεωρεί ότι αν τηρηθούν τα μέτρα και εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία στην πρώτη βαθμίδα της εκπαίδευσης».

Για την Γ’ Λυκείου, η κ. Μακρή ανέφερε: «Αν οι ειδικοί επιτρέψουν μπορεί να λειτουργήσει και ανεξάρτητα αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο μένει, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, να ξεκαθαριστεί. Είναι όμως στην πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου και φάνηκε άλλωστε από τη μείωση της ύλης ώστε να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές και να γνωρίζουν σε ποια μαθήματα θα εξεταστούν.

Βεβαίως είναι στην προτεραιότητα, βεβαίως είναι στη φροντίδα και ο τρόπος διεξαγωγής των εξετάσεων στα Γυμνάσια και στα Λύκεια αλλά δεν μπορούμε κάτι να πούμε οριστικό πριν πάρουμε το πράσινο φως».

Φίλης για άνοιγμα σχολείων: «Γιατί σήμερα δεν είναι μέρα χαράς...»

ΔΟΕ για άνοιγμα σχολείων: Τα σχολεία θα ξανακλείσουν

Άνοιγμα σχολείων - Κεραμέως: Προτεραιότητα η απρόσκοπτη δια ζώσης διδασκαλία

Πανελλήνιες 2021: Η μείωση της ύλης και οι αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα

Ερωτηθείσα αν εξετάζεται να υπάρξει αναστολή των Δημοτικών σχολείων σε περιοχές που θα έχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, ανέφερε: «Η αναστολή θα είναι όπως γινόταν όταν δεν υπήρχε η πανδημία εάν και εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι απαγορευτικές και δεν επιτρέπουν στα παιδιά να επισκεφτούν το σχολείο. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για πως θα αερίζονται οι αίθουσες και αυτό θα γίνει προφανώς όταν δεν θα είναι οι μαθητές μέσα στην τάξη όταν οι καιρικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές».

Αναφορικά με το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τις μάσκες στα σχολεία, δήλωσε: «Γνωρίζω ότι δεν ήταν ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, αυτή την ώρα δεν έχει καμία σημασία να ρίξω ευθύνες σε κάθε περίπτωση ήταν μια αστοχία».

   • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: