Νίκη Κεραμέως για άνοιγμα σχολείων, Γ Λυκείου, πανελλήνιες 2021, τεστ κορονοϊού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/01/2021 - 11:09 | Author: Newsroom Ipaidia

: Στον ΣΚΑΪ μίλησε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για το τη Δευτέρα  τα μέτρα που θα ισχύουν με το άνοιγμα των σχολείων και οι μετακίνηση για τους γονείς. «Είμαστε απόλυτα έτοιμοι», καθώς υπήρχαν συγκεκριμένα μέτρα και προϋποθέσεις από την αρχή της χρονιάς.

Τη Δευτέρα, ανοίγει η αυλαία και πάλι για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής ενώ «η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω».

Κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση των μαθητών  ανά ομάδες στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του εκάστοτε σχολείου, θα είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν στο άνοιγμα των σχολείων, με προφανή σκοπό τον περιορισμό του συγχρωτισμού των γονέων,

Ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρχουν από τα σχολεία για τους γονείς που έχουν παραπάνω από ένα παιδί σε ένα σχολικό συγκρότημα, ενώ για τη μετακίνηση των γονέων και των κηδεμόνων, θα αποστέλλεται SMS με κωδικό 4 στο 13033.

Υφυπουργός Παιδείας: Τι είπε για άνοιγμα σχολείων και voucher

Άνοιγμα σχολείων: «Να μη δούμε άνοιξε – κλείσε και μέθοδο ακορντεόν και στα σχολεία»

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Όλα τα μέτρα

ΑΣΕΠ: ΝΕΕΣ θέσεις εργασίας στο Δημόσιο - Προθεσμίες, αιτήσεις, δικαιολογητικά

Προσέθεσε ακόμη οτι έχει ανοίξει και η ειδική των εκπαιδευτικών edu.testing.gov.gr, ώστε να δηλωθούν για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Σχετικα με το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων, η υπουργός υπογράμμισε ότι «πηγαίνουμε βήμα-βήμα και πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», ανέφερε, τονίζοντας ότι πάντα εξετάζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Για τις πανελλήνιες 2021

Η κ. Κεραμέως, επίσης ξεκαθάρισε ότι «το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου αποτελεί προτεραιότητά μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως» και συμπλήρωσε ότι «μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί, ενώ η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε ειδική μέριμνα για την Γ’ Λυκείου» πρόσθεσε η υπουργός, ενώ σε ερώτηση για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και σε Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα και δια ζώσης και εξ αποστάσεως μαθήματα. «Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα», κατέληξε η υπουργός.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: