Υφυπουργός Παιδείας: Τι είπε για άνοιγμα σχολείων και voucher

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/01/2021 - 10:33 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 10/01/2021 - 10:35

Άνοιγμα σχολείων: Εξηγήσεις για το πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και πώς θα δοθεί το voucher των 200 ευρώ έδωσε η υφυπουργός παιδείας, Ζέττα Μακρή. Δείτε αναλυτικά στο ipaidia.gr τι είπε.

Άνοιγμα σχολείων: Δεν είναι κάτι που μπορούμε να προδικάσουμε αν θα κλείνουν ή αν θα ανοίγουν

Θα υπάρξει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων και χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν. Λειτουργεί ήδη ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Υπάρχουν ήδη όλα τα ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα  μέτρα για τη λειτουργία κυλικείων και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.

Χορήγηση voucher σε σπουδαστές και μαθητές. Οπως έχει ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την χορήγηση voucher σε 560.000 σπουδαστές και μαθητές ώστε να προμηθευτούν laptop και Η/Υ.

Για το αν τα σχολεία θα ανοίγουν και θα κλείνουν από εδώ και πέρα απάντησε πως το Υπουργείο Παιδείας παίρνει οδηγίες από την ειδική επιτροπή και πως δεν έχει το υπουργείο τη δυνατότητα την επιστημονική να επεξεργαστεί τα επιδημιολογικά δεδομένα τονίζοντας πως βαδίζουμε με τις οδηγίες των επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Δεν είναι κάτι που μπορούμε να προδικάσουμε ή να προβλέψουμε είπε. Άνοιγμα σχολείων και στις “κόκκινες” περιοχές.

Για την απόφαση των ειδικών να ανοίξουν τα σχολεία και στις λεγόμενες “κόκκινες” περιοχές είπε πως αυτή ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία για λόγους προφανείς καθόσον δεν πλήττεται η δημόσια υγεία και κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των μαθητών στο σχολείο.

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Όλα τα μέτρα

Πανελλήνιες 2021: Δείτε τη ΝΕΑ μειωμένη ύλη στο ipaidia.gr

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία - Τι πρέπει να κάνουν  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: