Άνοιγμα σχολείων – Πανελλήνιες 2021: Ποιές άλλες τάξεις παίρνουν τη σκυτάλη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/01/2021 - 14:11 | Author: Χιώτης Λάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2021 - 11:39

- Γ Λυκείου: Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος σχολίασε στον ΣΚΑΪ το , την απόφαση τις επιτροπής να ανοίξει μόνο η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, την επόμενη σχολική βαθμίδα που θα πάρει τη σκυτάλη στην επανέναρξη των φυσικών μαθημάτων και τις εξελίξεις για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

Γ Λυκείου - Πανελλήνιες 2021 - Άνοιγμα σχολείων - Δείτε στο ipaidia.gr

Το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το , επεσήμανε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.

Σχετικά με το άνοιγμα της Γ Λυκείου έχει αναφερθεί πολλές φορές στο ipaidia.gr οτι είναι επιτακτική ανάγκη να επανέλθουν οι μαθητές στην φυσική αίθουσα διδασκαλίας και σε δια ζώσης μαθήματα καθώς πρόκειται για μαθητές που ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά έχουν χάσει ώρες διδασκαλίας με φυσική παρουσία καθηγητή χωρίς να ξεχνάμε και τις καταλήψεις στην αρχή της χρονιάς που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν και τις 2 εβδομάδες.

Πανελλήνιες 2021: Δείτε τη ΝΕΑ μειωμένη ύλη στο ipaidia.gr

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η απόφαση από το υπουργείο Παιδείας να μείωσει την ύλη για τις όπως ανακοινώθηκε  χτές Παρασκευή.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας απέστειλε έγγραφο σχετικά με την κάλυψη των κενών της Γ Λυκείου σε εκπαιδευτικούς και ειδικότερα για πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα,
Σε κάθε περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, προτεραιότητα δίνεται στην κάλυψη των κενών αφενός σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. έναντι των Τ.Ε. και αφετέρου στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα».

Είναι ανάγκη να γίνουν λίγα και αργά βήματα

Σχετικά με  τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα και στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό.

Σχετικά με το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες ο κ. Γώγος ανέφερε ότι «το λιανεμπόριο δεν θα ανοίξει ακόμα», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν εισηγήσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες». «Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί για τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Αλλάζει πολύ εύκολα η επιδημιολογική εικόνα».

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι από τα μέχρι τώρα δεδομένα φίναεται πως την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε αυξημένα κρούσματα.

Εκπαιδευτικοί για άνοιγμα σχολείων: Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα

Άνοιγμα σχολείων: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Όλα τα μέτρα  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: