Πανελλήνιες 2021: Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο – Δείτε ποιές είναι αναλυτικά

Πανελλήνιες 2021: Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο – Δείτε ποιές είναι αναλυτικά

: Οι προτάσεις για τις αλλαγές στις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας . Τις αλλαγές στις Πανελλήνιες 2021 αλλά και την ίδρυση του σώματος για τη φύλαξη των πανεπιστημίων θα παρουσιάσει το πρωί της Τρίτης, 22 Δεκεμβρίου, στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

– Οι προτάσεις της περιλαμβάνουν τα εξής:

διπλή κατάθεση ,
θεσμοθέτηση ελάχιστης σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα
φύλαξη και ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια

Πιο συγκεκριμένα, η θεσμοθέτηση ελάχιστης βάσης εισαγωγής από κάθε Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστημιακό Τμήμα ως ποσοστό του μέσου όρου των μέσων επιδόσεων όλων των υποψηφίων στο σύνολο των μαθημάτων του επιστημονικού πεδίου, στο οποίο αντιστοιχεί το Τμήμα. Το υπουργείο Παιδείας δεν προκρίνει μία οριζόντια βάση του 10.

Σε ό,τι αφορά στις δύο φάσεις κατάθεσης μηχανογραφικού, η πρώτη θα αφορά μία ομάδα σχολών που επιθυμούν και στη δεύτερη φάση όσες θέσεις μένουν κενές θα μπορούν να διεκδικήσουν όσοι υποψήφιοι δεν μπήκαν στην πρώτη ομάδα σπουδών που επέλεξαν.

Στόχος είναι οι υποψήφιοι να επιλέγουν τις σχολές που επιθυμούν να πηγαίνουν και να μην παίρνουν απλά μία θέση από κάποιον που πραγματικά θέλει να σπουδάσει αυτό το γνωστικό αντικείμενο. Με αυτόν τον τρόπο θα περιοριστούν και οι μετεγγραφές.

Πανελλήνιες 2021: Τα προβλήματα που φέρνουν οι αλλαγές

Εκπαιδευτικοί για αλλαγές στις Πανελλήνιες 2021: «Ξεχειλίζει από υποκρισία το Υπουργείο Παιδείας»

Πανελλήνιες 2021: «Η κ. Κεραμέως φέρνει μια καταστροφική αλλαγή»

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !