: Με ένα δελτίο Τύπου με τίτλο « και ΛΑΣΠΗ» ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων απαντά στα όσα καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ αλλά και μια μητέρα μαθητή για επιδημία τενοντίτιδας σε ιδιωτικό σχολείο στα Δυτικά προάστια της Αθήνας κατά την διάρκεια των .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι στην ανάλυση της μελέτης της ‘Διανόησις’ επί των αποτελεσμάτων των εξετάσεων PISA του ΟΟΣΑ, η οποία υπογραμμίζει τη σημαντική υπεροχή των αποτελεσμάτων των μαθητών των ιδιωτικών λυκείων έναντι των συμμαθητών τους των δημοσίων, αναδεικνύοντας έτσι την ποιότητα του διδακτικού έργου που παράγεται στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ «χτύπησε» ξανά, ρίχνοντας για άλλη μια φορά λάσπη στα ιδιωτικά σχολεία.

Με αφορμή κάποια καταγγελία γονέα, που μέχρι στιγμής παραμένει ανώνυμος, με την οποία αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας, σύμφωνα με την οποία μαθητές, που μέχρι στιγμής επίσης παραμένουν ανώνυμοι, ιδιωτικού σχολείου, που και πάλι μέχρι στιγμής παραμένει ανώνυμο, συμμετείχαν ως φυσικώς αδύνατοι στις εξετάσεις και εξετάστηκαν προφορικά, η ΟΙΕΛΕ επιχειρεί και πάλι μια βρώμικη κατασυκοφάντηση των ιδιωτικών σχολείων, κατηγορώντας τα συλλήβδην για «υπονόμευση σοβαρών εξεταστικών διαδικασιών».

Γνωρίζει η ΟΙΕΛΕ, όπως κι όλη η χώρα, πως ένας μαθητής, δημόσιου ή ιδιωτικού σχολείου, κηρύσσεται φυσικώς αδύνατος κατόπιν αίτησης των γονιών του στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και κατόπιν υποβολής των σχετικών με το νόμο δικαιολογητικών, τα οποία εκδίδονται επίσης από κρατικές υπηρεσίες υγείας. Καμία συμμετοχή δεν έχουν τα σχολεία στη διαδικασία αυτή.

Γνωρίζει η ΟΙΕΛΕ όπως κι όλη η χώρα πως οι επιτροπές προφορικής εξέτασης των φυσικώς αδυνάτων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, διαμορφώνονται από τις κατά τόπους δημόσιες διευθύνσεις εκπαίδευσης και οι όροι όπως και οι συνθήκες λειτουργίας τους προβλέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις.

Γνωρίζει η ΟΙΕΛΕ πως κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο δεν έχει ούτε μπορεί να έχει καμιά συμμετοχή ή εμπλοκή στις ανωτέρω διαδικασίες.

Επιπρόσθετα η αναφορά της ΟΙΕΛΕ στο παρελθόν και ειδικά στην υπόθεση διαρροής θεμάτων του ΙΒ το 2009, είναι ατυχής για την ίδια. Θυμίζουμε στην ηγεσία της ΟΙΕΛΕ, ότι όπως αποδείχθηκε δικαστικά και στην υπόθεση εκείνη καμιά εμπλοκή δεν είχε κανένα από τα τρία ιδιωτικά σχολεία, στα οποία και πάλι ανώνυμα αναφέρεται. Αντιθέτως αποδείχθηκε ότι στη διαρροή και τη διακίνηση των θεμάτων εμπλέκονταν συγκεκριμένος εκπαιδευτικός και γονείς μαθητών.

Συνεπώς η αήθης και παντελώς αβάσιμη προσπάθεια της ΟΙΕΛΕ να εκμεταλλευτεί την καταγγελία στην οποία αναφέρεται, μολονότι γνωρίζει όλα τα ανωτέρω, για να πετάξει λάσπη κατά την προσφιλή της πρακτική κατά των ιδιωτικών σχολείων γενικά, μόνο ντροπή στην ίδια κομίζει. Για άλλη μια φορά βιώνουμε τον πραγματικό ρόλο της ΟΙΕΛΕ που είναι η σπίλωση του καλού ονόματος της ιδιωτικής εκπαίδευσης, για να εξυπηρετήσει τα ατομικά συμφέροντα της κλειστής παρέας που την διοικεί. Είναι εξάλλου διαχρονικό προνόμιο της ΟΙΕΛΕ να είναι η μοναδική συνδικαλιστική οργάνωση που επιθυμεί και επιχειρεί την σμίκρυνση ή ακόμη και εξαφάνιση του χώρου που εκπροσωπεί.