Πανελλήνιες 2018 – 13/6 ΓΕΛ: Θέματα και απαντήσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/06/2018 - 20:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

:  Συνεχίζονται οι για τα ΓΕΛ στις 13/3 με τα μαθήματα , και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον – Δείτε στο ipaideia.gr τα και τις 

Τα θέματα θα δημοσιευτούν μετά τις 10 π.μ. από το Υπουργείο

Δείτε εδώ τις μόλις αυτές είναι διαθέσιμες

Οι εξεταζόμενοι για τις πρέπει να έχουν μαζί τους:

Το δελτίο του εξεταζόμενου
Την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο
Δυο στυλό διαρκείας (μπλε ή μαύρο), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα
Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό
Στα εξεταστικά κέντρα θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα-«κόφτες» για τα κινητά. Αν εντοπιστεί μαθητής με κινητό τηλέφωνο, ακόμη και απενεργοποιημένο, το πιθανότερο είναι να μηδενιστεί το γραπτό του
Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστικών μηχανών και διορθωτικού (blanco)
Η διαδικασία των εξετάσεων ξεκινάει στις 08:30 π.μ. τόσο για τους υποψηφίους των ημερήσιων, όσο και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ., ενώ η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Οι υποψήφιοι της Γ’ τάξης των ημερησίων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο κείμενο «Το ζώο που έγινε Θεός», του Γιουβάλ Νόα Χαράρι (Yuval Noah Harari), ενώ οι υποψήφιοι της Δ’ τάξης των Εσπερινών εξετάστηκαν σε θέμα που αφορούσε τη μόλυνση του περιβάλλοντος, μέσα από μία διασκευή του κειμένου «Απορρίμματα», του Κωστή Παπαγιώργη (Υπεραστικά, Καστανιώτης, 2014).

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ’ τάξης των ημερήσιων Επαγγελματικών Λυκείων με την αποχή να διαμορφώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, στο 28%. Αντίστοιχα, η αποχή από της εξετάσεις υποψηφίων της Δ’ τάξης των εσπερινών ΕΠΑΛ στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας, έφτασε στο 31% και στο 22% για τους φυσικώς αδύνατους μαθητές.

Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό

«Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0). Η Λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλεί σε προφορική απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από την τριμελή Λυκειακή Επιτροπή και τον γραμματέα αυτής. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.»


Πανελλήνιες 2018: Αυτό είναι το κείμενο του Δ. Μαρωνίτη που έπεσε στη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2018 – Έκθεση ΓΕΛ: Αυτές είναι οι απαντήσεις

Loading...


  • europalso   ideascentral