Α΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ – ΟΧΙ στην πολιτική της αδιοριστίας. Όλοι στη Συγκέντρωση στις 2 Μάρτη, στη 1 μ.μ.,στο Υπουργείο Παιδείας. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών τώρα!

Κυβέρνηση, ΟΟΣΑ, Ε.Ε, Δ.Ν.Τ με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθούν και την πολιτική τους συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τα παιδιά μας και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Στόχος τους είναι η προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο «σχολείο της αγοράς», η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, η εξοικονόμηση πόρων και εκπαιδευτικού δυναμικού. Οι αλλαγές που κάθε φορά ευαγγελίζονται για το «καλό» των μαθητών/τριών αποσκοπούν στη δημιουργία ενός σχολείου με ταξικούς φραγμούς και με εκπαιδευτικούς δούλους που υπακούουν και προσαρμόζονται στις απαιτήσεις τους.
Αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξησαν το διδακτικό ωράριο, κατάργησαν-συγχώνευσαν σχολεία και τμήματα, έκοψαν μαθήματα, κατάργησαν τις ώρες υπευθύνων εργαστηρίων, αύξησαν τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα, έκλεισαν τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑ.Λ, σταμάτησαν την Π.Δ.Σ., άλλαξαν τις αναθέσεις μαθημάτων και συνεχίζουν…

Η επιβολή του 30ωρου εργασιακού ωραρίου λειαίνει το έδαφος για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου που θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις αναπληρωτών. Ταυτόχρονα, συνδυάζεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση των εκπαιδευτικών, με στόχο την επίσπευση απολύσεων και τη διαμόρφωση ενός ασφυκτικού πλαισίου ελέγχου και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Γελιούνται ,αν θεωρούν ότι το δικό μας όραμα, για το σχολείο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, έχει οποιαδήποτε σχέση με το σχολείο που αναζητά ιδιωτικούς πόρους χρηματοδότησης, που οι προσλήψεις γίνονται μέσω δήμων και διευθυντικών στελεχών, που δεν υπάρχει σύλλογος διδασκόντων, και που η παιδαγωγική ελευθερία και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μετατρέπονται σε μετρήσιμους δείκτες απόδοσης και αριστείας σε τεστ και κουτάκια φορμών.

Οι νέες συγχωνεύσεις σχολείων με δημοσιονομικά κριτήρια, που γυρίζουν την πλάτη στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών/τριών, ανοίγουν πάλι το δρόμο για επιπλέον απολύσεις, κλείσιμο τμημάτων και τροποποίηση της οργανικότητας των σχολείων.
Οι εξαγγελίες για το «Νέο Λύκειο» οδηγούν με ακρίβεια σε νέα συρρίκνωση του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού και επιπλέον ελαστικοποίηση των εργασιακών μας σχέσεων. Με αυτούς τους ρυθμούς, επιδιώκουν, σε λίγο καιρό, το αίτημα για μόνιμους διορισμούς να αποτελεί ανάμνηση μιας άλλης εποχής.

Τέτοια ανάμνηση φαίνεται ότι αποτελούν και τα λόγια του Υφυπουργού Παιδείας κου Μπαξεβανάκη, ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο και τη συνάντησή του με εκπροσώπους του σωματείου μας, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου το ΥΠΠΕΘ θα προβεί σε ανακοινώσεις για αναπληρωτές και διορισμούς .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
◆ Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
◆ Κατάργηση του ν. 3848
◆ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
◆ Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε γενική παιδεία και ειδική αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δε δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.

◆ Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και εκπαιδευτικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Ίσα δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων σε όλα τα επίπεδα.
◆ Να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για τους αναπληρωτές, όπως αυτά καταγράφηκαν σε υπομνήματα της ΟΛΜΕ προς το υπουργείο (10/2/2016, 8/7/2016, κ.ά.)
◆ Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή στις 2 Μαρτίου και ώρα 13:00.
Η ΟΛΜΕ έχει ήδη προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (11.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ. )
Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Κορινθίας κηρύσσει συμπληρωματική 3ωρη στάση εργασίας (8:00 έως 11:00 π.μ.) προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι συνάδελφοι από τα σχολεία της Κορινθίας (μόνιμοι η αναπληρωτές ) επιθυμούν να συμμετέχουν.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Λέκκας Σοφία Κανέλλου