Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μέσα σε κλίμα έντονης τρομοκρατίας στα σχολεία τους έδωσαν θαρραλέα απάντηση στην κυβέρνηση και στους σχολάρχες συμμετέχοντας στη σημερινή …
24ωρη πανελλαδική απεργία, συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή. Αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Παπαχαραλάμπους που «διακρίνεται» για την παραβίαση εργατικών δικαιωμάτων και της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.

Βασικό αίτημα της απεργίας είναι η απόσυρση της επαίσχυντης ρύθμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση που διαλύει κάθε εργασιακό δικαίωμα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετατρέπονται πλέον από λειτουργοί της εκπαίδευσης σε αναλώσιμους υπαλλήλους πρατηρίων πτυχίων. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί χωρίς καμιά διαδικασία, χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο θα απολύονται μαζικά και αναιτιολόγητα με δραματικά συρρικνωμένες αποζημιώσεις. Η μετάλλαξη του ιδιωτικού σχολείου σε απλό εκδότη πτυχίων με «άριστα» χωρίς έλεγχο προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στο δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης και οξύνει δραματικά τις εκπαιδευτικές ανισότητες. Όπως είναι εύλογο, οι μεγάλοι κερδισμένοι της ρύθμισης είναι οι σχολάρχες, διότι κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη δραματική μείωση του εργατικού κόστους και των αποζημιώσεων απόλυσης.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης την ένταση των ελέγχων στην ιδιωτική εκπαίδευση λόγω γιγάντωσης της ανομίας, την αναγνώριση της πλήρους προϋπηρεσίας που διανύεται στα ιδιωτικά σχολεία και δηλώνουν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην παρωδία της αξιολόγησης, καθώς έπαψαν πλέον να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία ως λειτουργοί της εκπαίδευσης. Εξάλλου, η τιμωρητικού χαρακτήρα «αξιολόγηση» του Υ.ΠΑΙ.Θ. δεν προσφέρει, αντίθετα υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ΟΙΕΛΕ δεν θα σταματήσει εδώ τις κινητοποιήσεις της. Την ερχόμενη Τρίτη, 15/4, συνεδριάζει έκτακτα το ΔΣ της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα του κλάδου. Ταυτόχρονα θα ενταθεί ο αγώνας για την ακύρωση της επαίσχυντης ρύθμισης με συγκεκριμένες νομικές και πολιτικές ενέργειες που θα ανακοινωθούν το ερχόμενο διάστημα.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ