Τι είπε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας σε συνέντευξή της στον Realfm 97,8.

 

Μεταξύ άλλων τόνισε πως «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά ώστε οι και τα τελικά αποτελέσματα να δοθούν πιο νωρίς από ό, τι όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλ. πριν από τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου» τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και εκτίμησε ότι «μπορεί να υπάρξει μια, στις πιο υψηλόβαθμες Σχολές».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «περιμένουμε να βγουν και οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα που δεν έχουν βγει ακόμα».

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «όλα κινούνται με πιο γοργούς ρυθμούς και πιο γρήγορα από άλλες χρονιές», ενώ συμπλήρωσε ότι φέτος 3 στους 4 υποψηφίους των Πανελληνίων ενημερώθηκαν για τις βαθμολογίες μέσω sms στο κινητό τηλέφωνό τους.

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι «έως σήμερα τα ολοήμερα λειτουργούσαν έως τις 4 μ.μ. Από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει επέκταση του ωραρίου έως τις 5.30 μ.μ.».

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αναμορφώνεται συνολικά το πρόγραμμα του σχολείου με περισσότερες δημιουργικές δράσεις (δημιουργική γραφή, εικαστικά, κατασκευές, πειράματα κ.α.) άρα το πρόγραμμα γίνεται πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό.
Σύμφωνα με την ίδια, «πρώτη στόχευση είναι να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά, εξ ου και το αναμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει και μελέτη, ώστε τα παιδιά να έχουν ελεύθερο χρόνο στο σπίτι ή για να κάνουν δραστηριότητες. Δεύτερη στόχευση είναι να στηρίξουμε την οικογένεια και τους εργαζόμενους γονείς, να άρουμε εμπόδια στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό και φέρνουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων».

Η μεταρρύθμιση αυτή αφορά σε 5.000 τμήματα, όπως εξήγησε η κα Κεραμέως και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα στα δύο ολοήμερα τμήματα της χώρας».

Η υπουργός Παιδείας είπε ότι «νομοθετούμε τώρα κάποιες διατάξεις για το εμπλουτισμένο ολοήμερο, οι οποίες θα οδεύσουν προς τη Βουλή, εν συνεχεία θα γίνει η επιλογή των σχολείων, τα οποία θα είναι σε ολόκληρη την Επικράτεια και στα αστικά κέντρα και την Περιφέρεια. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ειδική επικοινωνία για το ποια σχολεία εντάσσονται. Θα είναι 1 στα 2».

Διευκρίνισε δε, ότι αρχικά οι αλλαγές θα αφορούν σε 5.000 σχολεία, που είναι το 50% και αν υπάρχει ανταπόκριση θα προστεθούν και τα υπόλοιπα.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι θα 3.300 επιπλέον εκπαιδευτικοί για την επέκταση. Σημειώνεται ότι προχωρούν και 8.600 διορισμοί στην εκπαίδευση μέσα στο καλοκαίρι, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ο νέος νόμος για τα Πανεπιστήμια θα ψηφιστεί εντός Ιουλίου.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι «υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά στον τρόπο εκλογής του πρύτανη ή για το πώς θα αναδεικνύονται τα όργανα της διοίκησης, ένα θέμα που δεν αφορά στην κοινωνία, αλλά συγκεκριμένους ανθρώπους».

Σχετικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία υποστήριξε ότι «δεν φοβόμαστε το θέμα αυτό, απλώς είμαστε πολύ προσεκτικοί επειδή τίθενται θέματα ευαίσθητα και δη συνταγματικής τάξης. Είμαστε τώρα στη διαδικασία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος, τα μέλη της Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων έχουν ήδη εκπαιδευτεί από ειδικά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και μόλις εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα θα μπορούν να αναλάβουν δράση και μάλιστα σε 4 Πανεπιστήμια στα οποία έχει εστιάσει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. Άρα μιλάμε για εντός του καλοκαιριού».