: Μέχρι την 29η Ιουλίου είναι η παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για την κατάθεση των δηλώσεων.

Η υποβολή των  θα πρέπει να γίνει μέχρι και τις 29 Ιουλίου. Την ίδια ημέρα θα πρέπει να πληρωθεί και η πρώτη δόση από τις συνολικά οκτώ που προβλέπονται, με την τελευταία να είναι προγραμματισμένη για το τέλος Φεβρουαρίου του 2023.

Ποιοι έχουν προθεσμία λίγων ωρών

Μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση κάποιες κατηγορίες πολιτών, εφόσον δεν θέλουν να χάσουν το .

Πρόκειται για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά και διαμένουν σε κύρια ή μισθωμένη κατοικία, γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη και πληρώνουν ενοίκιο για τη φοιτητική κατοικία και φορολογούμενους με λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της κύριας κατοικίας τους. Οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν λίγες ώρες στην διάθεσή τους -έως την Τρίτη 5 Ιουλίου- ώστε να μην χάσουν το επίδομα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να βιαστούν.

Από τις 4,1 εκατομμυρια δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 32,38% είναι χρεωστικές, ήτοι 1.326.748 φορολογούμενοι πληρώνουν φόρο 1,27 δισ. ευρώ για τα εισοδήματα του 2021. Το 53,71% έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό, ενώ σχεδόν το 13,91% των φορολογουμένων λαμβάνει επιστροφή φόρου.

Ο μέσος φόρος των χρεωστικών εκκαθαριστικών διαμορφώνεται στα 960 ευρώ.