Πιο απλές έγιναν οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για το , για να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την .

Για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση. Επιπλέον, από χθες το μεσημέρι οι πολίτες ενημερώνονται στην πλατφόρμα του ότι, εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση.

: Επανυποβολή

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων που έχουν ήδη υποβληθεί. Πρόκειται για δικαιούχους που υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το Power Pass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης. Σε όλες τις υπόλοιπες, η αίτηση προχώρησε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή, τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν την αίτηση για το Power Pass και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα .

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ