Οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο

Αγαπητοί Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς

Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά. Η αποτελεί σημαντικό γεγονός – όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό, πολιτικό, εθνικό γεγονός.

Του Νίκου Τσούλια  Γραμματέα του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής


Τώρα μαζί με τον αγώνα της μάθησης δίνουμε και τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας. Σήμερα αναδεικνύεται με εμφαντικό τρόπο ο πάντα καθοριστικός ρόλος της παιδαγωγικής και του εκπαιδευτικού.
Δυστυχώς συνεχίζεται η ανευθυνότητα της ηγεσίας του για τη στοιχειώδη ομαλή λειτουργία των σχολείων. Δεν έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.
Είμαστε αλληλέγγυοι στη συνολική προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στηρίζουμε σταθερά και αποφασιστικά τον αγώνα σας για ποιότητα στην εκπαίδευση, για αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της ζωής, για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.
Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι πιο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η εμψύχωση των μικρών παιδιών στις απαιτήσεις της δύσκολης συγκυρίας, η ενθάρρυνση των μαθητών για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υπόθεση της γνώσης, η ενίσχυση των εφήβων και των νέων για ακόμα πιο ένθερμο ζήλο στα σχέδιά τους και στις φιλοδοξίες τους.

Η εκπαίδευση, η μόρφωση, η παιδεία δεν μπορεί παρά να είναι οι πρώτιστες αξίες της κοινωνίας μας, για να δημιουργήσουμε φωτεινό μέλλον. Και ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο!

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !