ΝΕΕΣ πληροφορίες  – Τι θα γίνει με την κατανομή – ΟΛΑ τα τελευταία νέα στο

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι έπεσαν οι υπογραφές από την Νίκη Κεραμέως . Πάει για την άλλη βδομάδα η πρόσκληση.

Η κατανομή αφορά Γενική και ΕΕΠ.  Με ενημέρωση του ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτης ανακοίνωσε σε δημοσίευση του

«Η κατανομή των μόνιμων διορισμών έχει υπογραφεί από την Κεραμέως και είναι στον υπουργό οικονομικών. Η προκήρυξη-πρόσκληση την άλλη βδομάδα».

Ανακοίνωση από ΠΑΣΑΔ:

Εκτιμούμε ότι στην κατανομή των νέων 3772 μόνιμων διορισμών, ο αριθμός των δασκάλων θα είναι κοντά στο 1040.

Η κατανομή αφορά τους φετινούς 3772 διορισμούς. Ωστόσο, στον αριθμό αυτό θα προστεθούν και κάποιες ανακλήσεις περσινών διορισμών. Ο αριθμός των ανακλήσεων για τους ΠΕ70 είναι +3.

Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου.

Τα τελευταία νέα για την κατανομή

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial, το μερίδιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) από την κατανομή των νέων 3.772 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών ανέρχεται περίπου στον αριθμό εκατόν πενήντα (150) και θα αφορά, κατά πάσα πιθανότητα και πλην απροόπτου, σε μόνιμους διορισμούς στις Επιτροπές Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) και μόνον, από τη στιγμή που δεν ιδρύθηκαν νέες οργανικές θέσεις στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και τα διαθέσιμα οργανικά κενά εκεί, πλην των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών, είναι ελαχιστότατα

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει έως τώρα αναφορικά με την γενικότερη κατανομή των νέων 3.772 μόνιμων διορισμών, έχουμε πάνω-κάτω:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 1032 Δάσκαλοι – 361 Νηπιαγωγοί – 300 ειδικότητες

Στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1.700 καθηγητές

Στην Ειδική Αγωγή: 230 εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας και 150 μέλη ΕΕΠ

Η κατανομή των νέων 3.772 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει υπογραφεί από την Υπουργό ΠΑΙΘ και η Πρόσκληση θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Προεδρεύοντα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Μπράτη

Οριστικοί Πίνακες ΑΣΕΠ 3ΕΑ/2022 και 2ΕΑ/2022

Οι Οριστικοί Πίνακες της Προκήρυξης 2ΕΑ/2022 των μελών ΕΕΠ αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, έως τέλη Ιουνίου 2023 και της Προκήρυξης 3ΕΑ/2023 εντός Μαΐου 2023

Το χρονοδιάγραμμα των νέων μόνιμων διορισμών

Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα των νέων μόνιμων διορισμών όπως το έδωσε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζέττα Μακρή. Απεστάλη αίτημα και υπήρξε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να εγκριθούν διορισμοί μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και για το έτος 2023. Εκδοση Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για την κίνηση των διαδικασιών πλήρωσης 3.772 μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς επίσης και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Το αμέσως προσεχές διάστημα -πάρα πολύ σύντομα- θα προχωρήσουν οι διαδικασίες έκδοσης απόφασης για την κατανομή των 3.772 θέσεων.

Προχωρά η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου στην επεξεργασία των οργανικών θέσεων που απέμεναν κενές μετά από τις μεταθέσεις του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Θα ακολουθήσει έκδοση Κοινής Απόφασης του ΥΠΑΙΘ και του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία θα καθορίζει τον αριθμό των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν κατά κλάδο, ειδικότητα, ειδίκευση

Μετά θα εκδοθεί η Πρόσκληση για να υποβληθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για μόνιμο διορισμό.

Θα ληφθεί όποια νομική μέριμνα απαιτείται, ώστε αυτά να ολοκληρωθούν νωρίτερα. Στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί μέχρι τα μέσα Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου να βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους.

Εξαίρεση από την αναστολή διορισμών προεκλογικής περιόδου Συμπεριλήφθηκε τελικά διάταξη για την εξαίρεση από τους περιορισμούς του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, περί ρύθμισης προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους, η έκδοση πράξεων που αφορούν στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) ή Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), κατ. άρθρο 62 του ν. 4589/2019 (Α13), για το σχολικό έτος 2022-23, σε θέσεις που έχουν εγκριθεί προς κάλυψη σύμφωνα με το άρθρο 51 του ν. 4622/2019.

Η ενημέρωση  για τους διορισμούς από τον κ. Πατρέα για την κατανομή το ΠΥΣ και τις διαδικασίες που απομένουν

«Η Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 280/28.12.2006), της οποίας η ισχύς έχει παραταθεί με την ΠΥΣ 34/2022 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 244/29.12.2022) μέχρι 30/6/2023 (Σ.Σ. για τελευταία φορά, καθώς μετά θα ισχύει το άρθρο 20 του ν. 5027/2023), είναι τριμελής και αποτελείται από:

α) τον Υπουργό Εσωτερικών ως Πρόεδρο,

β) τον Υπουργό Οικονομικών και

γ) το Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης.

Η Επιτροπή αυτή χορηγεί εγκρίσεις για κατ’ εξαίρεση (του ετήσιου προγραμματισμού) διορισμούς και προσλήψεις προσωπικού (καθώς και σύναψη συμβάσεων έργου) στους φορείς του Δημοσίου.

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποιο Υπουργικό Συμβούλιο για να υπογραφεί απόφαση έγκρισης.

Οι εγκριτικές αποφάσεις αυτής της Επιτροπής δεν ανήκουν στις δημοσιευτέες, αλλά μνημονεύονται σε άλλες Υπουργικές Αποφάσεις (εν προκειμένω στην Κ.Υ.Α. καθορισμού/κατανομής κατά κλάδο και ειδικότητα του αριθμού των κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών).

Η έγκριση για τους 3.772 διορισμούς (Σ.Σ. υπάρχουν και 5 συνταξιοδοτήσεις από ΚΕΔΑΣΥ, αν κάποιος έχει απορία πώς προέκυψε το 3.772) έχει υπογραφεί.

Η κατανομή δεν έχει κλειδώσει/υπογραφεί ακόμα, αλλά είναι θέμα να κάτσουν να ασχοληθούν 1-2 ώρες αυτοί που αποφάσισαν και πέρυσι. Οδηγός η εγκύκλιος των μετατάξεων. Δηλ. Γενική και ολίγον ΕΕΠ.»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ