"Νέες συκοφαντίες κατά εκπροσώπου στο ΠΥΣΔΕ"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/03/2019 - 19:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μια πρωτότυπη καταγγελία επινόησαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ  – ΠΑΜΕ στην Ε΄ΕΛΜΕ.  Ψήφισαν από κοινού ως αντικαταστατική τη συμμετοχή του Χ. Ζαγανίδη στο ΠΥΣΔΕ και στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και ζητούν από τον ίδιο «να επιλέξει να συνεχίσει να είναι σε μία από τις  δύο θέσεις που κατέχει»!

Αγωνιστική Παρέμβαση Ε΄ ΕΛΜΕ -Θ

Δεν μας ξαφνιάζει. Δεν ξεχνάμε και υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι οι ίδιοι ήταν που επινόησαν τις συκοφαντίες εναντίον του Χ. Ζαγανίδη πριν τρία χρόνια. Ούτε αγνοούμε ότι η επίθεση γίνεται σε μια περίοδο που ξεκινούν οι εκλογικές διαδικασίες για το 19ο Συνέριο της ΟΛΜΕ και προσβλέπουν σε παραταξιακά οφέλη. Επιδιώκουν να λειτουργήσει η επίθεσή τους ως αντιπερισπασμός  στις συνεχείς αποκαλύψεις από τους αιρετούς των Παρεμβάσεων για το όργιο των παρατυπιών στις αποφάσεις και στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ.  Για να αποκρύψουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για την απραξία και την αδράνεια που οδηγούν τον κλάδο με ευθύνη κεντρικά τόσο των παρατάξεων των ΣΥΝΕΚ και της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ που συναινούν στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση , όσο και του ΠΑΜΕ που δεν καταθέτει πρόταση αγώνα, αλλά μόνο διαμαρτυρίας και μονότονου καλέσματος ενίσχυσης του ΠΑΜΕ. Σε τοπικό επίπεδο θέλουν να αποκρύπτεται η ευθύνη και των τριών παρατάξεων, που από κοινού συγκροτούν την πλειοψηφία και το προεδρείο της ΕΛΜΕ, γιατί η ΕΛΜΕ υπολειτουργεί και την έχουν καταντήσει πανομοιότυπη με την ΟΛΜΕ. 

Πάει πολύ να εγκαλούμαστε οι Παρεμβάσεις για γραφειοκρατική πρακτική. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι Παρεμβάσεις είμαστε η μόνη δύναμη η οποία, στη βάση συνδικαλιστικών αρχών που έχουμε κατοχυρώσει στη λειτουργία μας ως παράταξη,  αλλάζουμε τους εκπροσώπους μας κάθε χρόνο στην ΟΛΜΕ. Το ίδιο θα γίνει και με τον Χ. Ζαγανίδη. Η θητεία του στην ΟΛΜΕ ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018 και τελειώνει τον Ιούνιο του 2019, ενώ η θητεία του στο ΠΥΣΔΕ ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και τελειώνει το δεκέμβριο του 2020. Η συμμετοχή του στο ΠΥΣΔΕ συνέπεσε με αυτήν στην ΟΛΜΕ μόνο για διάστημα έξι μηνών.  Ως παράταξη δεν παραβλέπουμε ότι πράγματι τίθεται ένα θέμα, της ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις συγχρόνως στην ΟΛΜΕ και στο ΠΥΣΔΕ. Αυτό συζητήθηκε στις Παρεμβάσεις και με συλλογικό τρόπο εκτιμήσαμε ότι  μπορούμε να ανταποκριθούμε στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων και την προώθηση των προβλημάτων των σχολείων. Σε αυτή τη δέσμευση προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με συνέπεια και αρχές μέσα και έξω από το ΠΥΣΔΕ και συνεχείς ενημερώσεις προς τον κλάδο. Την προσπάθεια αυτή θα τη συνεχίσουμε και για τους επόμενους τρεις μήνες που λήγει η θητεία του Χ. Ζαγανίδη στην ΟΛΜΕ.

Εύλογα τίθεται το ερώτημα αν οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ τοπικά και κεντρικά, επικαλούνται ένα ανενεργό  άρθρο του καταστατικού για να το θέσουν σε εφαρμογή ή για να εξυπηρετήσουν τις παραταξιακές τους σκοπιμότητες. Πρόσφατα επιχείρησαν  να αμφισβητήσουν με κοινή τους ανακοίνωση διαδικασίες των Γ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ, χωρίς να το πετύχουν, καθώς το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επιβεβαίωσε οτι οι αποφάσεις των Γ.Σ. ισχύουν. Αν επικαλούνται το άρθρο και θέλουν πράγματι την εφαρμογή του, θα έπρεπε να είχε τεθεί πριν τις εκλογές των αιρετών και τότε θα διαπίστωναν ότι πάντοτε σε όλες τις εκλογές των αιρετών, από τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, σχεδόν όλα τα μέλη των Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σε όλες τις θητείες και από όλες τις παρατάξεις συμμετείχαν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια αιρετών, ιδιαίτερα του ΚΥΣΔΕ, άρα είχαν και δικαίωμα να εκλεγούν. Αυτό το δικαίωμα εξασκήσανε μέλη των ΣΥΝΕΚ που ήταν και είναι μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.  Ήταν  συγχρόνως και μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και αιρετοί στο ΚΥΣΔΕ και σε ΠΥΣΔΕ.

 

Θεωρούμε το λιγότερο προκλητική τη στάση των εκπροσώπων των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ στην Ε΄ ΕΛΜΕ. Άλλος για μια δεκαετία δεν έχει κάνει ούτε ώρα μάθημα γιατί είναι συγχρόνως πρόεδρος της ΕΛΜΕ, μέλος της  Ε.Ε. της ΕΔΟΘ, αιρετός και μέλος επιτροπής της  ΑΔΕΔΥ.  Άλλος για περισσότερα από δέκα χρόνια δεν είχε περάσει την πόρτα του σχολείου του γιατί ήταν μονίμως μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ και συγχρόνως στο προεδρείο της ΕΛΜΕ. Η παράταξη των ΣΥΝΕΚ πρωτοτυπεί και εδώ, το μέλος τους στο Δ.Σ. ενώ αποσπάται στο καμπ των προσφύγων στα Λαγκαδίκια όλα τα χρόνια, στη συνέχεια φέτος αποσπάστηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης και τελικά τοποθετήθηκε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Μέλος τους στο ΠΥΣΔΕ είναι συγχρόνως διορισμένη από τη διοίκηση, αλλά και μέλος του Γ.Σ. της ΕΔΟΘ με χρήση μειωμένου ωραρίου, ενώ η ίδια παράταξη είχε το ίδιο πρόσωπο να την εκπροσωπεί για χρόνια στο ΠΥΣΔΕ, στο ΑΠΥΣΔΕ και στο ΚΥΣΔΕ!

 

ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ τι έχουν να πουν στον κλάδο που τα περισσότερα στελέχη τους μεταπηδούν από συνδικαλιστικές σε διοικητικές θέσεις στα Υπουργεία στην πρώτη

ευκαιρία, και μετατρέπονται από «υπερασπιστές» των συμφερόντων των εργαζομένων σε εκτελεστικά όργανα του κράτους, συνδιαμορφώνοντας τις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

 

Οι συκοφαντικές επινοήσεις τους θα πέσουν όπως και άλλες φορές στο κενό. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Η φωνή των Παρεμβάσεων θα ακούγεται συνεχώς παντού, μέσα και έξω από το ΠΥΣΔΕ, στα σχολεία, στο σωματείο και στον κλάδο και σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσει  να αποκαλύπτει τη στάση της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ που πλέον έχουν μεταλλαχτεί σε διοίκηση και καθαρόαιμες κυβερνητικές παρατάξεις. Το ΠΑΜΕ, παρά τις μεγαλοστομίες του, καλύπτει τις παρατυπίες της διοίκησης χωρίς να αντιπαρατίθεται (άρνηση στο Δ.Σ. καταγγελίας για κρύψιμο κενών στην ειδική αγωγή, για παράτυπη τοποθέτηση της γυναίκας του αιρετού της ΔΑΚΕ, κ.ά.). Οι συνάδελφοι έχουν και μνήμη και κρίση για να ξεχωρίζουν «τους φίλους από τους εχθρούς» στις διεκδικήσεις του κλάδου για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

 

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral