ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- Συνάδελφοι,  ο ΠΣΑΕΠ έδωσε το παρόν στην ομιλία του Υπουργού κ. Γαβρόγλου στο Αιγάλεω με θεματολογία τις αλλαγές στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Ως επίσημος φορέας της α/θμιας ζητήσαμε και πήραμε τον λόγο και με παρέμβαση–τοποθέτηση μελών του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του συλλόγου μας, τονίσαμε συνοπτικά στην πολιτική ηγεσία πως: “Πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα για όλους εμάς τους αναπληρωτές με εκφραστή τον ΠΣΑΕΠ, σημαίνει μαζικούς μόνιμους διορισμούς και εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων – αναπληρωτών, ως αποτέλεσμα της αύξησης των δαπανών στη δημόσια εκπαίδευση, την μόνη επένδυση που ποτέ και πουθενά δεν πήγε χαμένη”.

 

Ζητήσαμε να υπάρξει ευρύτερη πολιτική συναίνεση γύρω από το μείζον αυτό θέμα και να υπάρξει επιτέλους λύση για όλους τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν με αυταπάρνηση επί σειρά ετών τα δημόσια σχολεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

 

Τέλος, λόγω της αντιφασιστικής ιδιότητας της εκδήλωσης αναφερθήκαμε εκτενώς σε θέματα εκπαίδευσης των προσφύγων και ότι αφορά τον προγραμματισμό και τις και . Ο Υπουργός, σε απάντηση του προς τους ομιλητές μας, επισήμανε τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τερματισμό της αδιοριστίας, ανακοινώνοντας τη σύσταση, για πρώτη φορά, μιας ειδική επιτροπής κοστολόγησης όλων των επιμέρους δομών που χρήζουν στελέχωσης από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, συνδέοντας βέβαια συνολικά το θέμα και με την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας.