: Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για πιστώσεις, προσλήψεις, ΤΥ, , . Aναλυτικά:

Πιστώσεις

Με 24000 πιστώσεις θα ξεκινήσει την σχολική χρονιά 2017/18 το Υπουργείο. Αυτό δεν σημαίνει όμως, όπως και φέτος, ταυτόχρονα και την επαναπρόσληψη. Ας θυμηθούμε όλοι πως 836 συνάδελφοι έμειναν άνεργοι και θα ήταν πολλοί περισσότεροι, θα φτάναμε τους 1200, αν δεν πιέζαμε από τον Δεκέμβριο για ανακατανομή κονδυλίων.

Τ.Υ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η έγκριση 350 τάξεων υποδοχής οι οποίες πρέπει να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν απ’ την αρχή της χρονιάς. Υπάρχουν κι άλλες 230 πιστώσεις από τις οποίες θα δοθεί ένας αριθμός (υπολογίζονται 100) για κάλυψη αναγκών της δευτεροβάθμιας κι οι υπόλοιπες στην πρωτοβάθμια.
Αυτές, όπως είναι αυτονόητο, θα δοθούν σε δεύτερο χρόνο, όσο κι αν επιδιώκουμε να συμπεριληφθούν στην Α’ φάση προσλήψεων.

ΔΥΕΠ

Πλήρες μας ειπώθηκε και περιμένουμε να το δούμε, πως θα είναι το ωράριο των συναδέλφων στις δομές (κι εδώ πρέπει να θυμίσουμε την κινητοποίηση του ΠΑΣΑΔ 6/10/16 για το μειωμένο ωράριο και την υπόσχεση Ρήγα) οι οποίες θα λειτουργήσουν όπου και για όσους πρόσφυγες δεν έκαναν το πρόγραμμα ή έχουν ενταχθεί αργά σ’ αυτό. Οι υπόλοιποι μαθητές των δομών θα ενταχθούν στα όμορα σχολεία.

Προσλήψεις

Στην Α’ φάση, που στον σχεδιασμό του Υπουργείου είναι για την 5η του Σεπτέμβρη, επιδιώκουμε να γίνει κάλυψη του 100% των κενών όπως πετύχαμε, για πρώτη φορά, πέρυσι επικαλούμενοι την…απλή λογική

Σχολικές βιβλιοθήκες

Άλλη μια πρόταση του ΠΑΣΑΔ που βλέπουμε να υιοθετείται (ο δεύτερος δάσκαλος στην τάξη, ήταν η πρώτη) η οποία έχει κατατεθεί τόσο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όσο και στο Υπουργείο και στην .

Ωράριο 6 ωρών θα έχει ο υπεύθυνος βιβλιοθήκης (βασική προϋπόθεση να έχει αίθουσα γι’ αυτήν το σχολείο) ο οποίος και θ’ αναλάβει την σύνδεσή της με το Ε.ΚΕ.ΒΙ. Αναμένεται να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο.

Μόνιμοι διορισμοί

Κατάργηση του 3848 με ταυτόχρονη θεσμοθέτηση συστήματος που θα έχει πρόβλεψη για την μετάβαση αλλά θα είναι και οριστικής μορφής(!). Σε διάλογο για τα χαρακτηριστικά του θα κληθούμε τον Οκτώβριο.

Ο χρόνος διορισμών το…18 κι αφού νομοθετηθεί η αξιολόγηση στελεχών (Υποδιευθυντών, που θα είναι πλέον 2 από 8θέσιο και πάνω, διευθυντών, των οποίων το ωράριο θα μειωθεί κατά 2 ώρες από τον Σεπτέμβριο, κλπ) η οποία, όπως μας ειπώθηκε, δεν είναι μόνο προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης αλλά και προαπαιτούμενο διορισμών.

Οι ανάγκες που θα υπάρχουν θα μπουν στην μέγγενη του…ΟΟΣΑ κι αφού θα συνεκτιμηθούν ωράρια (επιθυμούμενη από τον οργανισμό η αύξηση) κι οργανικότητες, ως προς τον αριθμό και το είδος, θα υπολογιστούν οι τελικές ανάγκες!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ