Ο διευθυντής του Γυμνασίου ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος και επενέβη δυναμικά.

Τα αιτήματά τους ήταν να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις λόγω κορωνοϊού, να γίνει προμήθεια αντισηπτικών, ενώ διαμαρτύρονταν και για κακή συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών!

Επί τέσσερις ημέρες η μικρή ομάδα μαθητών είχε φράξει την είσοδο και εμπόδιζε την προσέλευση μαθητών και καθηγητών.

Ο διευθυντής του Γυμνασίου ενημέρωσε τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος και επενέβη δυναμικά. Εσπασε το λουκέτο, άνοιξε την πόρτα και απομάκρυνε τα εμπόδια που είχαν τοποθετήσει οι . Οπως είπε ο δήμαρχος, οι καταληψίες ήταν μόλις τέσσερις, οι οποίοι δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία.

«Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως, αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών, προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα», δήλωσε ο δήμαρχος.

«Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις λίγες ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους», ανέφερε από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου.

Δείτε το βίντεο με τον δήμαρχο να βάζει τέλος την κατάληψη: