Λέσβος: 12 προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές

Λέσβος: 12 προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές

Συνολικά 12 προκατασκευασμένες αίθουσες, που θα τοποθετηθούν στους αύλειους χώρους οκτώ σχολείων της Λέσβου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου και δεν θα λειτουργήσουν φέτος, αποστέλλει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υποδομών, όπως διαβεβαίωσε τη Δευτέρα τον δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο υπουργός Χρήστος Σπρίτζης.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες στο δημοτικό σχολείο Βρίσας, προκειμένου να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες και να λειτουργήσει κανονικά με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Ήδη το σχολείο κατεδαφίστηκε και πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του αύλειου χώρου.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συνεργεία του Δήμου Λέσβου πραγματοποιούν επισκευαστικές εργασίες σε 14 σχολικά κτήρια, ενώ σε άλλα 14 σχολικά κτήρια, όπου απαιτούνται μεγαλύτερες, εγκαταστάθηκαν εργολάβοι οι οποίοι ξεκινούν εργασίες από την ερχόμενη Δευτέρα.

Μετά από την ολοκλήρωση των ελέγχων που πραγματοποίησαν συνεργεία του πρώην ΟΣΚ, στάλθηκε στον Δήμο Λέσβου νέα λίστα με 17 σχολεία, για τα οποία αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά και οι όποιες εργασίες απαιτούνται να γίνονται τα Σαββατοκύριακα και στις ημέρες των εορτών.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Δήμο Λέσβου, υπό τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, αποφασίστηκε τα σχολεία αυτά να λειτουργήσουν κανονικά.

Μιλώντας στον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαρός ανέφερε πως «το 30-35% των σχολικών κτηρίων έχει υποστεί ζημιές, από μικρές έως μεγάλες και επειδή το κόστος είναι μεγάλο θα πρέπει άμεσα να υπάρξουν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο.

«Την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβούμε στην Αθήνα για να παρουσιάσουμε την κατάσταση πως έχει και να ζητήσουμε την συνδρομή των αρμόδιων υπουργείων» πρόσθεσε.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: