Λειτουργία παραρτήματος ΕΠΑΛ στη Θάσο

Λειτουργία παραρτήματος ΕΠΑΛ στη Θάσο

Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη με τον Δήμαρχο Θάσου.Λειτουργία παραρτήματος στο νησί.

Με τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Θάσου κ. Χατζημανουήλ. Ο Δήμαρχος μετέφερε τις ευχαριστίες της κοινωνίας του νησιού προς τον Υφυπουργό Παιδείας, αφού με την υπογραφή του στη σχετική υπουργική απόφαση λειτουργεί από φέτος στη Θάσο παράρτημα του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης, με τους τομείς Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Διοίκησης και Οικονομίας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, πρόκειται για την αίσια έκβαση ενός αιτήματος, το οποίο επί χρόνια διεκδικούσε η τοπική κοινωνία και οι φορείς του νησιού.

Ο κ. Μπαξεβανάκης τόνισε ότι με τη δημιουργία του παραρτήματος στη Θάσο, δεκάδες μαθητές από το νησί θα μπορούν να φοιτήσουν στο ΕΠΑΛ χωρίς να χρειάζονται να μετακινούνται καθημερινά με το καράβι στη Χρυσούπολη, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας και ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η ίδρυση του παραρτήματος του ΕΠΑΛ στη Θάσο, ώστε και οι μαθητές του νησιού να έχουν ίδιες ευκαιρίες και να μπορούν να επιλέξουν τον τύπο του Λυκείου που προτιμούν.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !

#News Tag: