ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αντί να λύσει τα προβλήματα των σχολείων επιδίδεται σε ένα όργιο συκοφαντίας σε βάρος του αγώνα των μαθητών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/10/2020 - 10:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

«Οι μαθητές έχουν δίκιο» και τα αιτήματά τους «έχουν βρει ευρύτατη στήριξη από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, των γονιών, των εκπαιδευτικών και της επιστημονικής κοινότητας», τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «Σκάι».

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν αξιοποίησε το χρόνο του (προηγούμενου) πεντάμηνου για να λύσει τα προβλήματα των σχολείων, όχι μόνο αύξησε εν μέσω πανδημίας τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί και σε ένα όργιο συκοφαντίας σε βάρος του αγώνα των μαθητών».

Ο Γ. Γκιόκας ανέφερε ότι, αφού δεν έπιασε η προσπάθεια της κυβέρνησης να ταυτίσει τους μαθητές με τους «αρνητές μάσκας», καθώς «αποδείχθηκε ότι οι μαθητές τηρούν και με το παραπάνω τα μέτρα προστασίας και στις κινητοποιήσεις τους», η κυβέρνηση επιστράτευσε το επιχείρημα περί «υποκινούμενων και περιθωριακών» και «κατέφυγε τελικά, στην τιμωρία, τον αυταρχισμό και την προβοκάτσια».

Ειδικά για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας με τις απουσίες, και το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα «κλειστά σχολεία» υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή κλείνουν σχολεία λόγω κορονοϊού και η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει ούτε δωρεάν τεστ στις οικογένειες, ενώ με ευθύνη της δεν έχουν ανοίξει τα Πανεπιστήμια».  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: