Κύπρος: Έμειναν χωρίς επίδομα άποροι μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2019 - 12:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το κονδύλι για το γιορτινό επίδομα δεν έχει φτάσει ακόμα στα σχολεία, παρόλο που απομένουν μερικές μέρες πριν κλεισουν για τα Χριστούγεννα.

Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ το Υπουργείο Παιδείας, επέλεξε να δει εκ νέου το όλο θέμα μη αποκλεισμένης και της αλλαγής της διαδικασίας που ακολουθείτο μέχρι σήμερα.

Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οι μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη θα λάβουν τη βοήθεια που τους αναλογεί.

Το κονδύλι που κάθε χρόνο παραχωρείτο στα σχολεία για τη βοήθεια των άπορων μαθητών/τριών δεν έχει φτάσει ακόμη, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί αναστάτωση.

Συνήθως αυτό το κονδύλι δινόταν στους μαθητές υπό μορφή κουπονιών για τρόφιμα. Δεν είναι μεγάλο αυτό το ποσό, σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι για κάποιες οικογένειες είναι πολύ σημαντικό.

Από το Υπουργείο Παιδείας ο διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ηλίας Μαρκάτζης διαβεβαίωσε ότι το κονδύλι που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό θα δοθεί στις σχολικές μονάδες και κανένα παιδί που έχει ανάγκη δεν θα μείνει χωρίς βοήθεια. Απέφυγε να απαντήσει εάν οι προσφορές θα προκηρύσσονται κεντρικά.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: