Με αιχμή την αντίθεση στην αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προχωρούν τις επόμενες μέρες σε κινητοποιήσεις. Αντιδρώντας στον αυταρχικό κρατικό έλεγχο της εκπαίδευσης, αλλά και την προσπάθεια του υπουργείου Παιδείας να κάμψει τις αντιστάσεις με εγκύκλιο που καλεί τους διευθυντές να προχωρήσουν στη συγκρότηση των ομάδων εργασίας με ανάθεση, παρά την εκφρασμένη αντίθεση των εκπαιδευτικών.

Αύριο Παρασκευή, η ΔΟΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 12 και η ΟΛΜΕ στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, όπου γίνεται ένα ακόμα σεμινάριο, για επιμόρφωση σχολικών συμβούλων πάνω στην αξιολόγηση. Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και το Σαββατοκύριακο οπότε και συνεχίζεται το σεμινάριο.

Αύριο και την Τετάρτη, 9 Απρίλη, απεργούν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η ΔΟΕ έχει κηρύξει, παράλληλα, διαρκή στάση εργασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα ως το τέλος της σχολικής χρονιάς, όταν καλούνται σε συνεδρίαση ομάδας εργασίας.

Οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη. Η ΟΛΜΕ αποφάσισε, επίσης, αποκλεισμούς διευθύνσεων εκπαίδευσης την επομένη της ανακοίνωσης των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της αντίθεσης που εκφράζεται στην αξιολόγηση, υπήρξαν και παραιτήσεις διευθυντών σχολείων: «Δεν έχουμε την πρόθεση να γίνουμε το μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής, εφαρμόζοντας από τη θέση του Διευθυντή την αυτοαξιολόγηση/ αξιολόγηση, δηλαδή την κατηγοριοποίηση των σχολείων και την καταδίκη συναδέλφων μας σε μισθολογική στασιμότητα, διαθεσιμότητα ή και απόλυση», δηλώνουν στην επιστολή παραίτησής τους οι Κ. Μαδυτινός και Δ. Στυλιανίδου Διευθυντές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας Λήμνου και του Γυμνασίου Μούδρου Λήμνου, αντίστοιχα.

Ριζοσπάστης, 3/4/2014