Κεραμέως: Το άσυλο δεν έχει θέση στο ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/07/2019 - 12:43 | Author: Newsroom Ipaidia

Η υπουργός Παιδείας σε εκπομπή στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

 

Η κ. σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα επιστεφτεί σήμερα το , καθώς «θεωρεί την επένδυση στη Παιδεία, ίσως τη μεγαλύτερη που μπορούμε να κάνουμε στη χώρα, αν το δούμε μακροπρόθεσμα». «Άμεσα στο πρώτο νομοθέτημα της κυβέρνησης μας, θα υπάρχει διάταξη που θα καταργεί το άσυλο, δεν θα το τροποποιεί. Το για εμάς δεν έχει θέση στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως εφαρμόζεται σήμερα. Θα ισχύει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ότι ακριβώς ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας. Θα μπορούν να επέμβουν οι αρχές αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που γίνεται στο πανεπιστήμιο», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι η κοινωνία επιζητά αυτή την αλλαγή, η οποία γίνεται διότι «έχουμε αφενός εξαιρετικά ακαδημαϊκά ιδρύματα, εξαιρετικούς καθηγητές και φοιτητές, όμως η πολιτεία δεν έχει κάνει το καθήκον της. Δεν τους έχει εξασφαλίσει ένα υγειές ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Για το ότι η ΕΛ.ΑΣ μπορεί και τώρα να επέμβει, αρκεί να σηκώσει το τηλέφωνο ο πρύτανης, η κ. Κεραμέως είπε: «Τα πράγματα σήμερα έχουν ως εξής. Αν κάποιος πέσει θύμα βιαιοπραγίας, στο , πρέπει να συμβούν τα εξής. Τη στιγμή του επεισοδίου, πρέπει να το πληροφορηθεί ο πρύτανης, και να ειδοποιήσει τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου. Αυτά πρέπει να είναι όλα διαθέσιμα, και ως δια μαγείας να διακτινιστούν, να συνεδριάσουν να συζητήσουν αν η συγκεκριμένη πράξη που λαμβάνει χώρα εκείνη τη στιγμή είναι πταίσμα πλημμέλημα ή κακούργημα και μόνο αν είναι κακούργημα κατά της ζωής έχει δικαίωμα η αστυνομία να επέμβει αυτεπαγγέλτως. Αυτοί η διαδικασία θα διαρκούσε δύο-τρεις ημέρες».

Διευκρίνισε ότι με την κατάργηση του ασύλου, η αστυνομία θα μπορεί να επέμβει όπως ισχύει σε κάθε άλλη περίπτωση βίας, σε δημόσιο χώρο.

Κεραμέως: Δεν αλλάζει το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια – Θα κάνουμε βελτιώσεις

 

Loading...


  • europalso

    ideascentral