: Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» και παραχώρησε η Υπουργός Παιδείας, .

Η συνέντευξη της υπουργού

Για τους νέους μόνιμους διορισμούς ανέφερε πως έχουν ήδη 16.200 εκπαιδευτικοί (4.500 στην ΕΑΕ και 11.700 στη γενική εκπαίδευση) και ανακοινώθηκαν νέοι πρόσθετοι μόνιμοι διορισμοί άνω των 8.500 εκπαιδευτικών στη γενική αγωγή και στην ΕΑΕ, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι και θα αναλάβουν υπηρεσία από 1η Σεπτεμβρίου, αγγίζοντας έτσι τους 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση.

Για την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί γραπτός διαγωνισμός για εκπαιδευτικούς η Υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι κάτι που εξετάζεται για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων, όπως θα γίνει και στο ευρύτερο δημόσιο. “Είναι μια πολιτική που εξετάζουμε για προσεχείς και διορισμούς”, επεσήμανε καταλήγοντας η κα Κεραμέως, τονίζοντας πως δεν μπορούν ακόμη να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Ερωτηθείσα για το νομοσχέδιο και τη μέχρι τώρα συμμετοχή στη δημόσια Διαβούλευση, απάντησε πως είναι χαμηλή (έχουν συγκεντρωθεί σε 3 εβδομάδες 1.300 σχόλια μόνον), επισημαίνοντας πως στην πλειονότητα των διατάξεών του φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία, πλην 10 διατάξεων αναφορικά με θέματα διοίκησης των ΑΕΙ.

Για τα αποτελέσματα των ανέφερε πως καταβάλλεται προσπάθεια να ανακοινωθούν πριν τις 15 Αυγούστου, επισημαίνοντας πως άνοιξε η πλατφόρμα όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώνουν το κινητό τους τηλέφωνο, για να τους αποσταλούν τα αποτελέσματα των με sms.

Ακούστε τη συνέντευξη της: