Κεραμέως για σχολικό εκφοβισμό: Δεν αλλάζει η κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/02/2020 - 20:33 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στο Mega, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι το πρώτο μέτρο θα είναι «η ενίσχυση των σχολείων με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, ώστε να διασφαλιστεί η συνύπαρξη των μαθητών».

Νίκη Κεραμέως - Νέες Θεματικές

Από το Σεπτέμβριο, πρόσθεσε η , θα εισαχθούν στα σχολεία νέες θεματικές. «Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση.

«Θα εισάγουμε νέες θεματικές. Θέλουμε να υπάρχει μια πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον. Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων»

Το σχολείο δηλαδή να μεταδίδει όχι μόνος γνώσεις, αλλά και αξίες. Μεταξύ των θεματικών, θα υπάρχει και ο σεβασμός στον άλλον. » Δηλαδή, το τι σημαίνει να συνυπάρχεις σε ένα κοινωνικό σύνολο. Τι σημαίνει να βάζεις όρια στη δική σου συμπεριφορά, σεβόμενος και τη συμπεριφορά των άλλων» .

Νίκη Κεραμέως - Σχολικός εκφοβισμός

Στα μέτρα της κυβέρνησης, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί ενώπιον μιας έξαρσης του φαινομένου —με πλέον χαρακτηριστικά τα όσα συνέβησαν στο Λύκειο του Βύρωνα με τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός μαθητή .

«Προσπαθούμε να χτίσουμε την ομαλή συνύπαρξη των παιδιών» πρόσθεσε. Σε ό,τι αφορά τα περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού, όπως αυτό στον Βύρωνα, η υπουργός ανέφερε ότι «σε κάθε ιστορία υπάρχουν δύο οπτικές. Μετά το περιστατικό στο Βύρωνα, πήγα εκεί, μίλησα με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, την οικογένεια. Ακολουθούνται όλες οι διαδικασίες για την έρευνα του κάθε περιστατικού για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έγινε» είπε. «Δεν αλλάζει η κοινωνία από τη μια μέρα στην άλλη»

Νίκη Κεραμέως: Η πρόληψη και ο ρόλος του εκπαιδευτικού κλειδί για την αντιμετώπιση του bullying

Νίκη Κεραμέως: Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ποιοί θα διδάσκουν τα νέα προγράμματα στα σχολεία

   • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: