Κεραμέως – Άνοιγμα σχολείων: Τα σενάρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/07/2020 - 13:45 | Author: Newsroom Ipaidia

. Σύμφωνα με την στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ , δυο τα σενάρια για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου οπότε και είναι ο Αγιασμός και το . Τελευταίες ειδήσεις στο ipaidia.gr

Ανοιχτό  τον τρόπο με το οποίο θα λειτουργήσουν τα από τις 7 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρόνια άφησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδίας κα Κεραμέως εξετάζονται δυο σενάρια:

Σύψας για άνοιγμα σχολείων: Πώς θα είναι η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες τη νέα χρονιά;

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Με μάσκες οι μαθητές;

Το πρώτο είναι να λειτουργήσουν τα σχολεία με όλα τα παιδιά αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας είτε με χρήση της μάσκας είτε με κάποια άλλα μέτρα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί
Το δεύτερο σενάριο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία. Τα μισά παιδιά τις μισές μέρες, τα άλλα παιδιά τις άλλες μισές.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμωξιολόγων λίγες μερες πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, πιθανότατα στα τέλη Αυγούστου.
Παράλληλα, η υπουργός σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για τις μάσκες στα σχολεία ενώ ανέφερε πως η εμπειρία της κρίσης μέσα στις τραγικές συνέπειες που είχε, είχε και θετικές εκροες και μια από αυτές είναι η τηλεκπαίδευση καθώς σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα μπορούσε να εξοικειωθεί με εργαλεία που ίσως δεν γνώριζε τόσο καλά και συμπληρώνουν την δια ζώσης διδασκαλία. «Όλα αυτά έχουν μπει δυναμικά στην ζωή μας και εφαρμόζονται πολύ περισσότερο απ ότι εφαρμόζονταν πριν από 6 μήνες» υπογράμμισε η κα Κεραμέως.

Με πληρορορίες από SKAI

Πώς και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Πότε θα παρθούν οι αποφάσεις

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: